Liście winogron Nadziewane orzeszkami piniowymi, porzeczkami i złotymi rodzynkami

Liście winogron Nadziewane orzeszkami piniowymi, porzeczkami i złotymi rodzynkami
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Liście winogron Nadziewane orzeszkami piniowymi, porzeczkami i złotymi rodzynkami mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 30. Mieszanka ryżu z krótkimi ziarnami, sól, mięta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Liście Winogron Nadziewane Ryżem I Porzeczkami, Liście winogron nadziewane ryżem, porzeczkami i ziołami, oraz Herbed kuskus ze złotymi rodzynkami i orzeszkami pinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć porzeczki i rodzynki z retsina w małej misce i odstawić na co najmniej 1 godzinę, lub najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Jeśli używasz świeżych liści winogron, przynieś duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu. Upuść liście, naciskając, aby je zanurzyć i blanszuj, aż nie będą już jasnozielone, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Natychmiast odcedzić, spłukać w chłodnej wodzie i delikatnie wycisnąć nadmiar płynu. Odstawić. Jeśli używasz butelkowanych liści winogron, delikatnie wyjmij je ze słoika, aby uniknąć rozdarcia, i wyciśnij nadmiar płynu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Rozgrzać olej w średniej wielkości patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj ryż, cebula, czosnek, orzeszki piniowe, Skórka, i sól, zmniejszyć ogień do średniej, i smażyć, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Dodać porzeczki i rodzynki, z ich cieczy, i smażyć, aż ciecz głównie odparował, o 3 protokół. (Ryż nie będzie gotowany.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Zdjąć z ognia i wymieszać z koperkiem i liśćmi mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
KoperKoper
8
Wyłożyć dno i boki średniej wielkości garnka lub patelni z rozdartymi lub dodatkowymi liśćmi winogron i niektórymi reserved koperkiem i łodygami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
KoperKoper
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Na blacie ułóż tyle liści winogron, żyłkami do góry, ile masz miejsca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
10
Umieść około łyżki mieszanki ryżu w pobliżu końca łodygi każdego liścia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
11
Spód liścia zwiń do góry nad farszem. Następnie złóż po bokach liścia, aby częściowo zamknąć wypełnienie. Kontynuuj walcowanie, aby całkowicie zamknąć wypełnienie, tworząc cylindra stubby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
12
Podczas napełniania i zwijania liści, szczelnie zapakuj dolmadakię, końcówkę liścia w dół, na patelnię, tworząc koncentryczne okręgi, aż dno zostanie całkowicie pokryte. Gdy jedna warstwa jest kompletna, Utwórz drugą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Kontynuuj farsz, zwijanie i szczelne pakowanie liści, aż cały farsz zostanie użyty. Staraj się, aby górna warstwa była jak najbardziej równa i płaska, nawet jeśli nie jest kompletna. Wierzchnią warstwę przykryć pozostałym koprem i łodygami mięty oraz dodatkowymi liśćmi winogron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
KoperKoper
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
14
Napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby ledwo zakryć liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Wlać sok z cytryny na wszystko. Dolmadakię odchudzić ciężką płytą lub nieco mniejszą patelnią częściowo wypełnioną wodą. Ustawić patelnię na kuchence i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
16
Usuń, posmakuj dolmy, aby upewnić się, że ryż jest gotowy, i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
17
Gdy dolmadakia są wystarczająco chłodne do obsługi, ostrożnie wylać płyn, naciskając lekko na liście, aby wyodrębnić nadmiar płynu. Schłodzić do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
18
. Zaprezentuj dolmadakię na patelni, jeśli jest atrakcyjna, lub ułóż je ładnie na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
19
Udekorować plasterkami cytryny i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20
artykuł var
21
Typ_27_data = {};
22
artykuł
23
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje30
Ocena Zdrowia25
Magazyn