Linzertorte
Linzertorte jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 21g tłuszczu i w sumie 397 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, mielone goździki, mielone orzechy laskowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wielki. Spróbuj Linzertorte, Linzertorte, oraz Linzertorte dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze siedem składników.
Pokroić na maśle, aż mieszanina przypomina gruboziarniste okruchy.
Dodaj jajka i skórkę z cytryny; mieszaj, aż mieszanina utworzy kulkę. Podziel na czwarte. Przykryj i wstaw do lodówki na 3-4 godziny lub do schłodzenia.
Wyjmij dwie porcje ciasta z lodówki; wciśnij każdą do nie natłuszczonego 9 cali. karbowana tarta z wyjmowanym dnem.
Rozłóż po 2/3 szklanki dżemu na każdym.
Pomiędzy dwoma arkuszami lekko posypanego mąką woskowanego papieru zwiń jedną porcję pozostałego ciasta na 10 cali. x 6 cali. prostokąt.
Wytnij sześć 1-in.- szerokie paski; ułóż w Kratę nad dżemem. Powtórz z pozostałym ciastem (w razie potrzeby włóż ciasto do lodówki).
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, gdy szampan i skórka się zrumienią. Ochłodzić całkowicie. W razie potrzeby posyp cukrem cukierniczym.