Linguini z małżami i sosem czosnkowo-maślanym
Linguini z małżami i sosem maślanym czosnkowym to pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 24g białka, 8G tłuszczu i w sumie 752 kalorii. Za $4.17 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 4 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką czosnek, sok z cytryny, linguine i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże z Linguini, czosnkiem i pomidorami, Sos czosnkowo-maślany do ostryg, małży i Małży, oraz Małże maślane czosnkowe z sosem śmietanowym z białego wina dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Gotuj makaron we wrzącej wodzie do al dente. Gotuj na parze 12 Małży małży i odstaw na bok. Na patelni do smażenia na średnim ogniu dodaj zmiażdżony czosnek, a następnie dodaj masło czosnkowe i wino. Gdy masło zacznie bulgotać, dodaj małże i mieszaj, aż małże się pokryją.
Dodaj sok z cytryny i wrzuć do płaszcza.
Umieść makaron w misce do serwowania i posyp mieszanką Małży.
Chleb tostowy pokroić w kromki i posmarować masłem czosnkowym.
Udekoruj parmezanem, natką pietruszki i pokruszoną czerwoną papryką.
Podawać z kawałkiem cytryny.
W małej misce połącz wszystkie składniki, do smaku.