Linguine z sosem z małży
Linguine z sosem z małży może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 553 kalorie, 21g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 21% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka bulionu z kurczaka, czosnku, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Linguine i sos z małży, Linguine z sosem z czerwonych Małży, oraz Linguine z sosem z małży podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Gotować linguine zgodnie ze wskazówkami opakowania aż al dente.
Tymczasem olej rozgrzać na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek i smażyć 2 minuty, aż do miękkości.
Dodać małże i smażyć 2 minuty.
Dodaj oregano, sól i pieprz i wymieszaj.
Dodać sok z małży, bulion z kurczaka i wermut i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ciepło i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Sosem z małży zalać odsączoną linguine, dodać natkę pietruszki i wrzucić do połączenia. Top z parmezanem tuż przed podaniem.