Linguine z sosem z białych Małży
Linguine z sosem z białego małża może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 449 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 96 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, soli i pieprzu, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Linguine z sosem z białych Małży, Linguine z sosem z białych Małży, oraz Linguine w sosie z białych Małży dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Gotować linguine aż 2 minuty brakuje aldente, o 8 minut, lub jako opakowanie wskazuje Etykieta.
Podczas gotowania makaronu, ciepłej oliwy z oliwek i masła w dużej patelni na średnim ogniu, aż masło topi.
Dodaj anchois, czosnek i pokruszony czerwony pieprz, w razie potrzeby, i gotować, mieszając, aż anchois stopi się, o 1 minutę.
Dodaj skórkę z cytryny i sok, oregano, wino, połowę pietruszki i sok z małży. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 7 protokół.
Dodać małże; mieszać przez 1 minutę.
Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania makaronu.
Odcedzić makaron i dodać do patelni wraz z pozostałą pietruszką, podrzucając, aż makaron wchłonie większość sosu, 2 do 3 protokół.
Podawać natychmiast. (Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj odrobinę wody do gotowania makaronu i wrzuć.)