Linguine z małżami, boczkiem i pomidorami
Linguine z małż, boczek i pomidor jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 19g białka, oraz 13g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka boczku, płatki czerwonej papryki, butelkowany sok z małży i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Spróbuj Linguine z małż (Linguine con le Vongole), Linguine z małż (Linguine con le Vongole), oraz Linguine Con Le Vongole / Linguine Z Małż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni ze stali nierdzewnej gotuj paski boczku na umiarkowanym ogniu, aż będą prawie chrupiące.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową.
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu z patelni.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Dodaj wino. Wymieszać z boczkiem, pomidorami i sokiem z małży i doprowadzić do duszenia. Gotować, częściowo przykryte, przez 10 minut.
Dodać małże, pietruszka, sól, i czerwone płatki pieprzu i gotować na wolnym ogniu przez 30 sekund dłużej. Nie gotować małże zbyt długo lub będą twardnieć. Posmakuj sosu i w razie potrzeby dodaj więcej soli.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować linguine aż tylko gotowe, o 12 protokół. Powrót makaron do gorącego garnka.
Dodaj sos i odstawić 2 do 3 protokół tak, że makaron wchłania część płynu.
Rekomendacja wina: pełny smak małży i kwasowość pomidorów są najlepsze z prostym, kwaśnym białym winem. Klasyczne francuskie wino z skorupiaków to Muscadet de Svre-et-Maine.