Linguine z karczochami i cytryną
Linguine z karczochami i cytryną jest Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 559 kalorii, 13g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka karczochów serca, wino, bulion warzywny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Linguine Z Tuńczykiem, Karczochami I Cytryną, Linguine Z Krabami I Karczochami, oraz Linguine z karczochami i porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 3 kwarty wody do wrzenia.
Dodaj linguine i mieszać od czasu do czasu, aż ledwo przetargu do ugryzienia, 2 do 3 protokół.
Tymczasem na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu mieszaj cebulę i rozmaryn w oleju, aż cebula utyknie, od 1 do 2 minut.
Dodać karczochy serca, bulion, wino, śmietana, i skórka cytryny; mieszać do wrzenia, 1 do 2 protokół.
Odcedzić makaron i wrócić do patelni.
Dodaj sos karczochowy, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Podnieś za pomocą dwóch łyżek, aby wymieszać. (Jeśli makaron ostygł, mieszaj na średnim ogniu, aż się nagrzeje.)
Wlać do szerokiej miski lub rozprowadzić między talerzami.
Podawać z cytrynowymi klinami do wyciśnięcia na makaron.
Odmiana: zastąp pokrojoną czerwoną i żółtą paprykę sercami karczochów lub grzybami karczochami i sherry białym winem.