Limonka Semifreddo z skórką precla
Limonka Półfreddo z skórką precla to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 9g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.01 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sok z limonki, okruchy precla i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 121 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodkie Ciasto Limonkowe Ze Słoną Skórką Precla, Coconut Lime Semifreddo, oraz Semifreddo żurawinowo-limonkowe z ciastem funtowym.
Instrukcje
Linia 9-na 5-calowy bochenek patelni z folią, dzięki czemu można go obficie powiesić na krawędziach.
Połącz okruchy precla, masło i jasnobrązowy cukier w średniej misce. Naciśnij mieszaninę na dnie i 2 cale w górę boków przygotowanej patelni bochenka.
Umieść patelnię w zamrażarce.
Słodzone mleko skondensowane, sok z limonki i skórkę z limonki ubić w średniej misce na gładką masę; odstawić na bok.
Wymieszaj cukier, wodę i syrop kukurydziany w średnim rondlu o dużym dnie na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować syrop, aż zarejestruje 116° na termometr cukierki, 8 do 10 minut.
Podczas gdy syrop gotuje się, z mikserem elektrycznym wyposażonym w mocowanie trzepaczki, ubijaj białka i sól na średniej prędkości, aż poluzujesz, około 1 minuty. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj, aż utworzą się miękkie szczyty, od 2 do 3 minut.
Gdy mikser będzie gotowy, powoli i ostrożnie dodawać syrop do białek. Beat aż Na zewnątrz miski jest chłodny w dotyku i białe są grube i błyszczące, o 7 protokół.
Wymieszać około 1/3 mieszanki bezowej z wapnem. Gumową szpatułką, złóż pozostałą bezę. Zeskrobać mieszaninę na zamrożoną skórkę i przykryć luźno folią. Zamrozić co najmniej 8 godzin.
Gdy będziesz gotowy do podania, przetrzyj boki bochenka ręcznikiem zwilżonym gorącą wodą. Używając plastikowej folii, wyciągnij semifreddo do góry i na talerz; wyrzuć plastikową folię. Pokroić i podać natychmiast.