Libańska Zupa Z Soczewicy Cytrynowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj libańskiej zupy z soczewicy cytrynowej. Jedna porcja zawiera 171 kalorii, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 10 i kosztuje 38 centów za porcję. Kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Przepis ten zachwycił 74 osoby. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, mielony kminek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Libańska Zupa Z Soczewicy, Wolnooparkowa Libańska Zupa Z Soczewicy, oraz Powolna Zupa Libańska Z Czerwonej Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę, seler, i marchew, aż lekko miękkie, o 5 protokół.
Dodać czosnek; gotować i mieszać, aż pachnące, 30 sekund.
Dodać wodę, soczewica, 2 łyżki świeżej pietruszki, sól, kolendra, kminek, czarny pieprz, i pieprz cayenne; mieszać do włączenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, mieszając od czasu do czasu, 1 1/2 godziny.
Masło i mąkę ubić razem w małym rondlu na średnim ogniu; stale mieszać, aż zgęstnieje i pasty, o 10 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej, mieszając co 2 do 3 minut, aż jasnobrązowy, o 20 więcej minut.
Mąkę wymieszać z gotową zupą, łyżką na raz, aż będzie gładka i kremowa.
Podawać z cytryną, 2 łyżkami natki pietruszki i posypką świeżo zmielonego pieprzu.