Letnie Roladki Z Krewetkami
Shrimp Summer Rolls to bezmleczne hor d ' oeuvre. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz okrągłe papierowe opakowania ryżowe, cukier, sos rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Letnie Roladki Z Krewetkami, Letnie Roladki z krewetkami i awokado, oraz Wietnamskie letnie Roladki z krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić sos: zmielić orzeszki ziemne w robocie kuchennym.
Rozgrzać olej roślinny w rondlu na średnim ogniu.
Dodać pastę curry i gotować 1 minutę.
Dodaj sos rybny i gotować 1 więcej minut.
Dodać zmielone orzeszki ziemne i gotować, mieszając, o 4 protokół.
Posypać cukrem i gotować 1 do 2 Więcej minut. Wymieszać z mlekiem kokosowym, bulionem z kurczaka i sosem hoisin. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż gruby, o 20 protokół.
Zrobić bułki: zalać rondel wodą i doprawić solą.
Dodać ocet, cukier i pieprz i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj krewetki i dusić aż różowy, 2 protokół.
Spuścić i uruchomić pod zimną wodą. Krewetki obrać, następnie połówki wzdłuż i devein. Kryj się i wyluzuj.
Ugotować makaron ryżowy zgodnie z zaleceniami etykiety, a następnie odcedzić.
Ogórek i szalotki pokroić w zapałki i wrzucić do miski z 1 łyżeczką soli. Pojedynczo moczyć papier ryżowy w ciepłej wodzie, aż stanie się giętki, 30 sekund, a następnie położyć na desce do krojenia i osuszyć. Ułóż 3 połówki krewetek na środku opakowania; top z makaronem, ziołami, ogórkiem, szalotkami i sałatą. Złóż dno owijki na wypełnienie, a następnie złóż boki i zwiń w ciasny pakiet.
Pokroić na pół; podawać z sosem orzechowym.