Letnie Pieczone Pomidory
Summertime pieczone pomidory może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 86 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 55 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz Bazyl, pomidory, letnią kabaczkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą), Pieczone pomidory z pomidorami pełnoziarnistymi i tymiankiem, oraz pieczone pomidory.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Pomidory pokroić na pół poziomo, posypać każdą ściętą stronę solą, a ścięte boki ułożyć na papierowych ręcznikach na około 5 minut. Wydrąż połówki pomidorów, pozostawiając boki o grubości 1/4 cala; usuń nasiona z miąższu i posiekaj miąższ.
W misce umieścić posiekaną pulpę pomidorową, dynię, mieszankę farszu ziołowego, bazylią, czarnym pieprzem i serem mozzarella i wymieszać, aż do całkowitego połączenia. Dodać mieszaninę do wydrążonych połówek pomidorów.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż Kabaczek będzie miękki i ser się stopi, około 20 minut.