Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz dekorację: gałązki ziół, szalotki, fleur de sel i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Letnia Terryna Jagodowa, Skinny Summer Berry Terrine, oraz Prosecco i letnia Terryna owocowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Przyciąć buraki, pozostawiając 1/2 cala łodygi nienaruszone. Podzielić na 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości i owinąć folią, aby zamknąć buraki. Pieczeń w płytkiej patelni do pieczenia bardzo miękkie, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Burak
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
3
Pozostawić na parze w folii 15 minut, a następnie obrać buraki i pokroić w kliny o szerokości 1 cala, jeśli są duże. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Burak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
1
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Pory umyć w misce z wodą, mieszając je, a następnie wyjąć łyżką szczelinową i przenieść do rondla 3-litrowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj marchew do porów wraz z pokrojonym selerem naciowym, szalotką, winem, solą, pieprzem i 3 szklankami zimnej wody i zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Szalotka
Marchew
Seler
Por
Woda
Sól
Wino
3
Dodaj liście selera, łodygi ziół i grube części szczypiorku i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Selera
Szczypiorek
4
Wlać wywar przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary 1-litrowej lub żaroodpornej miski, odrzucając ciała stałe. Jeśli czas środki więcej niż 2 1/2 filiżanki, powrót do rondla i gotować do zmniejszenia do 2 1/2 filiżanki, o 10 do 15 protokół. Jeśli jest mniej, dodaj wodę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Stado
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Żelatynę wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki zimnej wody i odstawić na 1 minutę, aby zmiękła, następnie dodać do gorącego wywaru, mieszając do rozpuszczenia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Stado
Woda
1
Gotować fasolę fasolową i fasolę woskową w oddzielnych partiach w garnku 5-6-litrowym wrzącej osolonej wody, odkrytym, aż do bardzo miękkiej, 6-7 minut na partię, przenosząc łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots Verts
Fasola Woskowa
Woda
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Garnek
2
Odcedzić w durszlaku i osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
3
Przełożyć do dużej miski i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Bardzo lekko olej terrine, następnie linia długie boki i dół z arkuszem folii, wygładzając wszelkie zmarszczki i pozwalając co najmniej 2 cale zwis z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
2
Wlać około 1/2 szklanki mieszaniny żelatyny do terryny i szybko schłodzić w zamrażarce, aż tylko zestaw, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
3
Ułóż jedną trzecią fasoli wzdłuż nad ustawioną warstwą żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Fasola
4
Posypać jedną trzecią posiekanych ziół (w tym szczypiorkiem), następnie luźno polać połową buraków, pozostawiając między nimi trochę miejsca (aby żelatyna wypełniła i przytrzymała warzywa). Powtórz warstwę z połową pozostałych fasoli i ziół oraz wszystkich buraków, a następnie zakończyć trzecią warstwą fasoli i ziół. Ponownie wymieszać pozostałą mieszaninę żelatyny, a następnie powoli wlać wszystko, ale 1/2 szklanki (reszta rezerwowa w temperaturze pokojowej), spychając warzywa, jeśli to konieczne, aby po prostu przykryć mieszaniną żelatyny. Chill, uncovered, aż top jest ustawiony, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
żelatyna
Szczypiorek
Fasola
Burak
Zioła
5
Jeśli zarezerwowana mieszanka żelatyny 1/2 kubka zaczęła się ustawiać, podgrzać, aż tylko skroplony, ale nie gorący, a następnie wlać na ustawioną terrynę. Schłodzić do jędrności, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
1
Poprowadź cienki nóż wzdłuż krótkich boków (końców) terryny, a następnie odwróć terrynę na deskę do krojenia, delikatnie pociągając za plastikowy zwis, aby pomóc w odkręceniu (Odrzuć plastikową folię). Ostrożnie pokrój terrynę bardzo ostrym nożem na 8 plastrów, przenosząc każdy plaster na talerz jako cięty, używając metalowej szpatułki, aby utrzymać Na zewnątrz każdego plastra stabilnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Folia Foliowa
Szpatułka
Nóż
2
Skrop oliwę (1/4 szklanki) wokół talerzy i posypać fleur de sel i pieprzem na oleju i terrine.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De Sel
Pieprz
Olej Do Smażenia
1
* Nie używaj czerwonych buraków zamiast Chioggii lub złotych buraków, ponieważ będą one farbować wszystkie warzywa na Czerwono.* Stal nierdzewna, szkło i żeliwo emaliowane są niereaktywne; unikaj czystego aluminium i niepowlekanego żelaza, które może nadać nieprzyjemny smak i kolor recepturom z kwaśnymi składnikami.* Terrinę można schłodzić na patelni, przykryć folią po 2 godzinach do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoty Burak
Warzywa
Burak Czerwony
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos