Letnia Terryna Warzywna

Letnia Terryna Warzywna
Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz dekorację: gałązki ziół, szalotki, fleur de sel i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Letnia Terryna Jagodowa, Skinny Summer Berry Terrine, oraz Prosecco i letnia Terryna owocowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przyciąć buraki, pozostawiając 1/2 cala łodygi nienaruszone. Podzielić na 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości i owinąć folią, aby zamknąć buraki. Pieczeń w płytkiej patelni do pieczenia bardzo miękkie, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Pozostawić na parze w folii 15 minut, a następnie obrać buraki i pokroić w kliny o szerokości 1 cala, jeśli są duże. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Pory umyć w misce z wodą, mieszając je, a następnie wyjąć łyżką szczelinową i przenieść do rondla 3-litrowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj marchew do porów wraz z pokrojonym selerem naciowym, szalotką, winem, solą, pieprzem i 3 szklankami zimnej wody i zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SzalotkaSzalotka
MarchewMarchew
SelerSeler
PorPor
WodaWoda
SólSól
WinoWino
3
Dodaj liście selera, łodygi ziół i grube części szczypiorku i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście SeleraLiście Selera
SzczypiorekSzczypiorek
4
Wlać wywar przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary 1-litrowej lub żaroodpornej miski, odrzucając ciała stałe. Jeśli czas środki więcej niż 2 1/2 filiżanki, powrót do rondla i gotować do zmniejszenia do 2 1/2 filiżanki, o 10 do 15 protokół. Jeśli jest mniej, dodaj wodę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Żelatynę wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki zimnej wody i odstawić na 1 minutę, aby zmiękła, następnie dodać do gorącego wywaru, mieszając do rozpuszczenia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
StadoStado
WodaWoda
1
Gotować fasolę fasolową i fasolę woskową w oddzielnych partiach w garnku 5-6-litrowym wrzącej osolonej wody, odkrytym, aż do bardzo miękkiej, 6-7 minut na partię, przenosząc łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
Fasola WoskowaFasola Woskowa
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
2
Odcedzić w durszlaku i osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Przełożyć do dużej miski i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Bardzo lekko olej terrine, następnie linia długie boki i dół z arkuszem folii, wygładzając wszelkie zmarszczki i pozwalając co najmniej 2 cale zwis z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Wlać około 1/2 szklanki mieszaniny żelatyny do terryny i szybko schłodzić w zamrażarce, aż tylko zestaw, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Ułóż jedną trzecią fasoli wzdłuż nad ustawioną warstwą żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
FasolaFasola
4
Posypać jedną trzecią posiekanych ziół (w tym szczypiorkiem), następnie luźno polać połową buraków, pozostawiając między nimi trochę miejsca (aby żelatyna wypełniła i przytrzymała warzywa). Powtórz warstwę z połową pozostałych fasoli i ziół oraz wszystkich buraków, a następnie zakończyć trzecią warstwą fasoli i ziół. Ponownie wymieszać pozostałą mieszaninę żelatyny, a następnie powoli wlać wszystko, ale 1/2 szklanki (reszta rezerwowa w temperaturze pokojowej), spychając warzywa, jeśli to konieczne, aby po prostu przykryć mieszaniną żelatyny. Chill, uncovered, aż top jest ustawiony, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
żelatynażelatyna
SzczypiorekSzczypiorek
FasolaFasola
BurakBurak
ZiołaZioła
5
Jeśli zarezerwowana mieszanka żelatyny 1/2 kubka zaczęła się ustawiać, podgrzać, aż tylko skroplony, ale nie gorący, a następnie wlać na ustawioną terrynę. Schłodzić do jędrności, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
1
Poprowadź cienki nóż wzdłuż krótkich boków (końców) terryny, a następnie odwróć terrynę na deskę do krojenia, delikatnie pociągając za plastikowy zwis, aby pomóc w odkręceniu (Odrzuć plastikową folię). Ostrożnie pokrój terrynę bardzo ostrym nożem na 8 plastrów, przenosząc każdy plaster na talerz jako cięty, używając metalowej szpatułki, aby utrzymać Na zewnątrz każdego plastra stabilnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
2
Skrop oliwę (1/4 szklanki) wokół talerzy i posypać fleur de sel i pieprzem na oleju i terrine.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
* Nie używaj czerwonych buraków zamiast Chioggii lub złotych buraków, ponieważ będą one farbować wszystkie warzywa na Czerwono.* Stal nierdzewna, szkło i żeliwo emaliowane są niereaktywne; unikaj czystego aluminium i niepowlekanego żelaza, które może nadać nieprzyjemny smak i kolor recepturom z kwaśnymi składnikami.* Terrinę można schłodzić na patelni, przykryć folią po 2 godzinach do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoty BurakZłoty Burak
WarzywaWarzywa
Burak CzerwonyBurak Czerwony
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn