Letnia sałatka kukurydziana
Jeśli masz około 10 minut do spędzenia w kuchni, letnia sałatka kukurydziana może być spektakularnym przepisem bezglutenowym i wegetariańskim, który warto wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,18 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 182 kalorie. Jeśli masz pod ręką sok z limonki, pieprzu cayenne, fetę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako niedrogi dodatek do dań. Jest idealny na Czwarty Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka z rukoli, kukurydzy i papryki: łatwa sałatka na koniec lata, Sałatka z rukoli, kukurydzy i papryki: łatwa sałatka na koniec lata i Sałatka z rukoli, kukurydzy i papryki: łatwa Sałatka późnoletnia.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Kukurydzę oskrob i przekrój główki cykorii wzdłuż na pół.
Na blachę do pieczenia lub deskę do krojenia włóż kukurydzę i cykorię, skrop oliwą i posyp solą i pieprzem do smaku.
Dodaj kukurydzę i cykorię do grilla i smaż, aż lekko się zrumienią ze wszystkich stron, około 3 minuty w przypadku cykorii i 5 minut w przypadku kukurydzy.
W międzyczasie w średniej misce wymieszaj wszystkie pozostałe składniki.
Po ugotowaniu usuń kukurydzę i cykorię z grilla. Pokrój cykorię w poprzek na kawałki o wielkości 1/4 cala i dodaj do miski.
Z kolb odetnij nasiona, a kolby wyrzuć.
Do miski wsypujemy ziarna i mieszamy do połączenia. Spróbuj doprawić i w razie potrzeby dostosuj.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.