Letni budyń z jagodami i malinami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj letniego puddingu z jagodami i malinami. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 557 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jagody, chleb, taki jak pullman, akompaniament: lemon verbenan ice cream i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Letni Budyń Z Jagodami I Malinami, Borówki lub maliny ze śmietaną, oraz Wódka Spritzer z malinami i jagodami.
Instrukcje
Pokroić chleb na 14 (1/2-cala grubości) plastry.
Wyciąć 3-calowy okrągły z 1 plastra i umieścić w dnie miski. Linia boku miski z 10 plasterkami, nakładając je lekko.
Przynieś jagody, cukier i sok z cytryny do wrzenia w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, a następnie gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jagody się zapadną i uwolnią soki, około 8 minut. Łyżka owoców na sito ustawione nad miską i odcedzić 15 protokół. Łyżka odsączone owoce do miski wyłożonej chlebem (rezerwy soki) i całkowicie przykryć pozostałym chlebem, krojenie chleba do dopasowania.
Nalej soki równomiernie na chleb, upewniając się, że cały chleb jest nasycony. Przykryj pudding bezpośrednio kawałkiem papieru woskowego i umieść 7-calowy talerz, do góry nogami, na papierze. Umieścić 1-do 1 1/2 funta wagi (takie jak duża puszka) na talerzu i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Usuń wagę, talerz i papier woskowy i odwróć talerz nad miską, a następnie odwróć miskę na talerz. Ostrożnie rozpakuj.
Budyń można schłodzić (z ciężarami) do 3 dni.