Leszcz pieczony w całości z ziemniakami i oliwkami
Cały pieczony leszcz z ziemniakami i oliwkami może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 815 kalorii, 85g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $7.65 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 51 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Filety Z Morszczuka Z Oliwkami En Papillote, Dorada morska Crudo z cytryną i oliwkami, oraz Oratan Al Forno (Pieczony Morski Leszcz Z Ziemniakami).
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Ziemniaki gotować we wrzącej wodzie przez około 10 minut, pokroić w grube plasterki, a następnie ostudzić. W misce wrzucić ziemniaki z oliwkami, czosnkiem, połową posiekanej natki pietruszki, połową oliwy z oliwek, skórką z cytryny oraz solą i pieprzem. Przełóż tę mieszankę na dno średniej zapiekanki.
Przyprawić rybę i umieścić łodygi pietruszki w jamie.
Połóż rybę na ziemniakach i skrop resztę oliwy z oliwek.
Piec przez 15 minut, aż ziemniaki zaczną chrupać się na brzegach.
Wlać wino, a następnie wrócić do piekarnika na 10 minut więcej, aż ziemniaki rumiane i ryba jest gotowane.
Wyjmij naczynie z piekarnika, rozetrzyj resztę pietruszki i przynieś naczynie do stołu. Kiedy służyć, nie zapomnij piękne białe soki wina w dolnej części naczynia. Pyszne z prostą miseczką szpinaku.