Lepkie bułki
Przepis na Sticky Buns można przygotować w około 50 minut. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 5 g białka i 8 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 42 centy za porcję. Udaj się do sklepu i kup odtłuszczone mleko w proszku, cukier, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 8 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 30%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Best Sticky Buns, Sticky Buns i Best Sticky Buns.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w wodzie.
Dodać masło, cukier, mleko w proszku, sól i 2 szklanki mąki; ubijaj na niskich obrotach przez 3 minuty. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce; obróć raz, aby nasmarować górę. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Rozwałkuj ciasto na placek o średnicy 16 cali. x 10 cali prostokąt.
Posmaruj masłem; posypać cukrem i cynamonem.
Zwiń od dłuższego boku; ścisnąć szew, aby uszczelnić.
Pokrój na 12 plasterków; odłożyć na bok.
W małym rondlu wymieszaj brązowy cukier, masło i syrop kukurydziany; gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Wymieszaj orzechy pekan.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Połóż plastry przekrojoną stroną do dołu na sosie. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 375° przez 20-25 minut lub do złotego koloru. Studzimy przez 3 minuty, a następnie przekładamy na talerz.