Lepkie bułeczki cynamonowe pecan
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do skrzynki receptury, cynamon pekan lepkie bułki może być przepis, który należy spróbować. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten chleb ma 743 kalorie, 11g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 129 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka mocnej mąki, cukru, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Cynamonowe Pekan lepkie bułeczki na # Twelve, Lepkie bułeczki cynamonowe z orzechami pekan, oraz Pekan Lepkie Bułeczki.
Instrukcje
W misce umieścić mąkę, cukier i 1 łyżeczkę soli, następnie wcierać w kawałki masła, aż mieszanka będzie miała konsystencję bułki tartej. Dodajemy drożdże i jajka.
Wlać mleko i dobrze wymieszać, aż do uzyskania miękkiego ciasta (może trzeba dodać trochę więcej mleka). Zagniataj w mikserze z hakiem do ciasta przez 7 minut lub ręcznie przez około 15 minut, aż ciasto będzie gładkie, miękkie i sprężyste. Przełóż do lekko naoliwionej miski, przykryj olejowaną folią spożywczą lub czystym ręcznikiem, a następnie pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Zrób nadzienie: umieść cynamon, cukier i orzechy pekan w robocie kuchennym, a następnie zmiażdż, aż orzechy zostaną drobno zmielone. Rozwałkuj ciasto i ugniataj, aby wybić powietrze, a następnie podziel ciasto na dwie części.
Zwiń i rozciągnij każdy kawałek, tworząc prostokąt o wymiarach 25 x 35 cm.
Roztopić masło na polewę.
Posmaruj połowę każdego prostokąta, a następnie posyp połowę mieszanki wypełniającej. Użyj wałka do ciasta, aby wcisnąć nadzienie do ciasta. Ciasno zwiń każdy prostokąt od jednego z długich końców, aby uzyskać grubą kłodę,a następnie uszczypnij końce razem, aby uszczelnić.
Pokrój każdą kłódkę na 8 sztuk. Może być zamrożony na okres do 1 miesiąca.
Posmaruj dwie tacki do pieczenia o głębokości 20 x 30 cm roztopionym masłem.
Syrop klonowy i cukier wymieszać z pozostałym masłem, a następnie wlać go na dno każdej blachy do pieczenia, wirując wokół tak, że jest powlekany.
Umieść rolki na tacy, pozostawiając odstęp co najmniej 2 cm wokół każdej rolki. Przykryć lekko naoliwioną folią spożywczą, następnie przechowywać w ciepłym miejscu przez około 30 minut, aż lekko wzrośnie.
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Wyjmij folię spożywczą z tacy, a następnie piecz przez 30 minut, aż bułki będą lekko rumiane i będą jędrne.
Podawać ciepłe, lepkie-do góry.