Lepka kaczka z chińską marynowaną rzodkiewką
Lepka kaczka z chińską marynowaną rzodkiewką to chińskie danie główne. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje $7.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 47g białka, oraz 20 g tłuszczu. 185 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz rzodkiewki, brązowy cukier, sos sojowy o niskiej zawartości soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Sticky duck-psy z posiekanym Mango slaw & Chinese crisps, Marynowane Rzodkiewki, oraz Marynowane Rzodkiewki.
Instrukcje
Rzodkiewki przełożyć na sito nad miską.
Posypać cukrem i 2 łyżkami soli i pozostawić na co najmniej 30 minut lub do 1 godziny. zrobić dressing, mieszając ocet, sos sojowy, brązowy cukier i chili razem, aż cukier się rozpuści. Delikatnie naciśnij rzodkiewki, aby uwolnić płyn, a następnie przełóż je do miski i zalej sosem.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
W przypadku kaczki wymieszaj miód, soję, wino ryżowe i ocet w małej misce. Pokroić skórkę piersi kaczki i doprawić solą, pieprzem i pięciopalczastym proszkiem.
Rozgrzać patelnię żaroodporną i gotować kaczkę od strony skórki w dół przez 5 minut, aż uzyska złoty kolor. Odwróć, podlej mieszanką miodu i soi, a następnie włóż patelnię do piekarnika na 15-20 minut, obracając piersi kilka razy, aby polewać skórę. Pozostaw kaczkę na patelni, aby odpocząć.
W przypadku liści rzodkiewki rozgrzać olej w małym woku, dodać liście i czosnek i smażyć, aż liście po prostu zwiędną. Spryskać soją, skropić olejem sezamowym i rozsypać nasionami sezamu.
Piersi kaczki podawać w całości lub pokrojone w plastry, z marynowanymi rzodkiewkami i smażonymi liśćmi.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!