Lekkomyślna rezygnacja: podsmażony tuńczyk Ahi na łóżku z cukinii wstążki i makaron pełnoziarnisty z pikantnym sosem
Reckless Abandon: smażony Ahi Tunan na łóżku z cukinii wstążki i makaron pełnoziarnisty z pikantnym sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 804 kalorie. Na $9.79 za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz tuńczyka ahi, grecki jogurt, spaghetti i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grecki jogurt można śledzić to danie główne z Greckie Ciastka Jogurtowe jako deser. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Faszerowany łosoś z pikantnym sosem majonezowym, Reckless Abandon: Fresh Tuna Tower, oraz Lekkomyślność: patelnia smażona z cytrusowymi warzywami szafranowymi nad rukolą Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jestem spragniony węglowodanów. Starałem się jeść zdrowiej, ale nie mogę kopać moich pragnień makaronu. Długie, delikatne paski cukinii skręcone z makaronem pełnoziarnistym sprawiają, że jest to lżejsze, ale wciąż sycące, pokaźne danie. Wrzuca się go w sosie sezamowym i w połączeniu z sezamem i tuńczykiem wasabi crusted Ahi, aby uzyskać świeżą i zdrową dawkę białka. Jeśli chcesz trochę ciepła skropione na górze, wymieszać razem greekyogurtand Sriracha dla chudszego Azji "pikantny majonez". Połączenie wspaniałych tekstur i świeżych ryb sprawia, że jest to idealny letni posiłek. Jedynym naczyniem, którego możesz nie mieć, jest "zester" do tworzenia cienkich pasków warzyw. Mój kupiłem od Crate and Barrel za kilka dolarów, ale zakładam, że można go również znaleźć w Target, Sur La Table lub William Sonoma. Mój możecie zobaczyć na zdjęciu poniżej.Gdzie kupić świeżego tuńczyka klasy sushi? Moje ulubione miejsce z owocami morza to świeże ryby Szefa Kuchni... w ciągu nocy dostarczony do Twoich drzwi.Składniki: -1/2 lb świeżego tuńczyka Ahi (żółtopłetwego)-3-4 łyżki sezamu, białego i / lub czarnego-2 łyżki sproszkowanego wasabi-1/2 opakowania pełnoziarnistego spaghetti -1 cukinia-3 łyżki prażonego oleju sezamowego-1 łyżka octu ryżowego-1 łyżka oleju kokosowego lub roślinnego do smażenia
Lekki Azjatycki pikantny sos:-1 / 8 szklanki jogurtu greckiego-1-3 łyżki Sriracha, w zależności od podniebienia
Pierwszą rzeczą, którą zrobiłem, było użycie zestera cytrusowego do stworzenia wstążek cukinii. Nie ma potrzeby obierania cukinii, ponieważ jasna zieleń doda koloru naczyniu i na pewno jest jadalna. Uważam, że najłatwiej jest odciąć cal DNA i podeprzeć warzywo na desce do krojenia, aby było bardziej wydajne niż conter. Przytrzymaj górną część i stale "obieraj" lub "skórkę" cukinii od góry do dołu, często obracając. Kontynuuj, aż zaczniesz widzieć nasiona.
Wstążki umieścić w misce i odstawić
Zagotować wodę z makaronem i ugotować 1/2 opakowania makaronu pełnoziarnistego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedzić i włożyć z powrotem do garnka. Można dodać makaron z cukinią w tym czasie do garnka makaronu, jak również.
Skropić 3 łyżkami prażonego oleju sezamowego i 1 łyżką octu ryżowego. Wymieszać, aby włączyć i sól i pieprz do smaku. Dodałem również posypkę wodorostów Eden Organic Gomasio (Azjatycka mieszanka przypraw z nasion sezamu, wodorostów i soli morskiej można znaleźć w Whole Foods, gdy dostajesz swoje ryby).Podczas gotowania makaronu można pokryć tuńczyka w jego skorupie. Zasadniczo, na płytce o szerokim dnie, równomiernie posypać 3-4 łyżki nasion sezamu i 2 łyżeczki proszku wasabi, aby pokryć dno. Płaszcz po obu stronach ryby w przyprawach i jeśli jest jakiś dodatkowy użyj palców, aby przycisnąć go do strony filetu rybnego. Na średniej patelni, podgrzać 1 łyżka oleju kokosowego (lub roślinnego) na dużym ogniu. Odczekaj kilka minut, aż olej będzie naprawdę gorący. Możesz to sprawdzić, przesuwając trochę wody na olej, aby zobaczyć, czy wyskoczy. Przesmaż każdą stronę tuńczyka tylko przez 90 sekund na stronę. To pozostawi tuńczyka rzadkiego w środku, tak jak lubię (i sposób, w jaki myślę, że tuńczyk powinien być podawany). Możesz gotować tuńczyka dłużej, jeśli chcesz, ale pamiętaj, że będzie to trudne i wydałeś pieniądze, aby uzyskać" sear-grade " tuńczyka.Podczas gdy ryba jest spalanie można mieszać razem 1/8 szklanki jogurtu greckiego i 1-3 łyżki Sriracha. Zacznę od dodania trochę i spróbuj go, aż dojdziesz do preferowanego poziomu ciepła. Cienko pokroić podsmażonego tuńczyka. Aby talerz posiłku, umieścić wir cukinii i makaronu pełnoziarnistego na dnie szerokiej miski lub talerza. Na wierzchu makaronu rozpuścić kilka kawałków tuńczyka i polać pikantnym sosem. Ciesz się zdrowym, lekkim i świeżym letnim posiłkiem!Pin It
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje dla tuńczyka Ahi. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.