Lekki i przewiewny Sernik
Lekki i przewiewny Sernik wymaga mniej więcej 6 godzin i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,21 zł za porcję. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz serek, śmietana, vanillan ekstrakt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Spróbuj Lekki i przewiewny Sernik Wiśniowy, Jak Zrobić Lekką, Przewiewną Pawłową, oraz Sernik Lekki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Owiń zewnętrzną powierzchnię 8-calowej patelni sprężynowej folią aluminiową, a następnie spryskaj wnętrze sprayem do gotowania.
Rozłóż okruchy wanilii na dnie i bokach patelni, mocno naciskając, aby przylegać.
W dużej misce utrzeć żółtka i cukier. Wymieszać z serem śmietankowym, śmietaną i ekstraktem waniliowym, aż będzie gładka. Białka ubić do spienienia w dużej szklanej lub metalowej misce.
Dodać krem z kamienia nazębnego, kontynuując bicie aż do uzyskania sztywnych szczytów. Unieść trzepaczkę lub trzepaczkę prosto do góry: białka powinny tworzyć ostry szczyt, który zachowuje swój kształt.
Użyj gumowej szpatułki lub wire whisk, aby złożyć 1/3 białek do mieszanki twarogu . Delikatnie przeprowadź szpatułkę przez środek miski, a następnie wokół boków miski, powtarzając aż do pełnego włączenia.
Dodać pozostałe białka, składając tylko do momentu włączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni springform. Wyłożyć patelnię z wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Umieść springform pan na ręczniku, wewnątrz patelni do pieczenia i umieść patelnię do pieczenia na stojaku piekarnika. Napełnij patelnię wrzącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków naczynia do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 50 minut. Sernik jest gotowy, gdy krawędzie są ładnie nadmuchane, a powierzchnia sernika jest jędrna, z wyjątkiem małego miejsca na środku, które będzie drżeć, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do odpoczynku w piekarniku na 1 godzinę przed umieszczeniem w lodówce i chłodzenia 4 godziny na noc.