Le Pain Quotidien ' s Canelés de Bordeaux
Canelés de Bordeaux Le Pain Quotidien może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1350 kalorii, 23G białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 7,41 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 76 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, mąkę, drobny cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Canelés de Bordeaux, Canelés, oraz Caneles Mini Vanilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondelku na średnim ogniu umieść mleko, masło, sól i fasolkę wanilii oraz nasiona i doprowadzić do wrzenia, a następnie natychmiast wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
W misce wymieszać cukier i mąkę.
Żółtka umieścić w osobnej misce, a następnie zalać ciepłym mlekiem.
Dodaj to do mąki i delikatnie wymieszaj, aby połączyć, a następnie wymieszaj z rumem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 24 godziny i do 48 godzin przed użyciem, pozostawiając fasolę wanilii w cieście.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 400ºF (200ºC). Aby przygotować nowe formy miedziane, posmaruj roztopionym masłem i woskiem pszczelym i włóż do piekarnika na 1 godzinę, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Jeśli używasz form silikonowych, umieść w zamrażarce na 1-2 godziny przed pieczeniem.
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 425ºF (220ºC).
Z ciasta wyjąć fasolkę wanilii, wymieszać i przełożyć do małej miski lub dzbanka. Lekko posmaruj formy miedziane masłem. W przypadku silikonu użyj roztopionego masła i mieszanki wosku pszczelego.
Z ciasta wyjąć fasolkę wanilii, wymieszać i przełożyć do małej miski lub dzbanka. Lekko posmaruj formy miedziane masłem. W przypadku silikonu użyj roztopionego masła i mieszanki wosku pszczelego.
Wlać ciasto do form, pozostawiając 1/2 cala (1 cm) szczelinę na górze.
Umieść formy miedziane na blasze i piecz przez 15 minut, następnie obniż temperaturę do 400ºF (200ºC) i gotuj przez kolejne 15-20 minut. Jeśli używasz silikonu, Ustaw piekarnik na 475ºF (240ºC).
Piec przez 25 minut, następnie obniżyć temperaturę do 400ºF (200ºC) i piec przez kolejne 15-20 minut.
Dotknij formy, aby zwolnić canelés.
Ostudzić całkowicie na stojaku z drutu i zjeść w ciągu kilku godzin od pieczenia.