Le Pain Quotidien ' s Canelés de Bordeaux

Le Pain Quotidien ' s Canelés de Bordeaux
Canelés de Bordeaux Le Pain Quotidien może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1350 kalorii, 23G białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 7,41 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 76 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, mąkę, drobny cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Canelés de Bordeaux, Canelés, oraz Caneles Mini Vanilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondelku na średnim ogniu umieść mleko, masło, sól i fasolkę wanilii oraz nasiona i doprowadzić do wrzenia, a następnie natychmiast wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
W misce wymieszać cukier i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
3
Żółtka umieścić w osobnej misce, a następnie zalać ciepłym mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj to do mąki i delikatnie wymieszaj, aby połączyć, a następnie wymieszaj z rumem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 24 godziny i do 48 godzin przed użyciem, pozostawiając fasolę wanilii w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
5
Rozgrzej piekarnik do temperatury 400ºF (200ºC). Aby przygotować nowe formy miedziane, posmaruj roztopionym masłem i woskiem pszczelym i włóż do piekarnika na 1 godzinę, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Jeśli używasz form silikonowych, umieść w zamrażarce na 1-2 godziny przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 425ºF (220ºC).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Z ciasta wyjąć fasolkę wanilii, wymieszać i przełożyć do małej miski lub dzbanka. Lekko posmaruj formy miedziane masłem. W przypadku silikonu użyj roztopionego masła i mieszanki wosku pszczelego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Z ciasta wyjąć fasolkę wanilii, wymieszać i przełożyć do małej miski lub dzbanka. Lekko posmaruj formy miedziane masłem. W przypadku silikonu użyj roztopionego masła i mieszanki wosku pszczelego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Wlać ciasto do form, pozostawiając 1/2 cala (1 cm) szczelinę na górze.
10
Umieść formy miedziane na blasze i piecz przez 15 minut, następnie obniż temperaturę do 400ºF (200ºC) i gotuj przez kolejne 15-20 minut. Jeśli używasz silikonu, Ustaw piekarnik na 475ºF (240ºC).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Piec przez 25 minut, następnie obniżyć temperaturę do 400ºF (200ºC) i piec przez kolejne 15-20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Dotknij formy, aby zwolnić canelés.
13
Ostudzić całkowicie na stojaku z drutu i zjeść w ciągu kilku godzin od pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia11
Magazyn