Lazania Serowa
Lazania serowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 4688 kalorii, 263g białka, oraz 214g tłuszczu. Na 16,0 zł za porcję, ten przepis okładki 85% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka jaj, sos spaghetti, sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest spektakularne. Spróbuj Lasagne z białym sosem-lasagne z twist, biały sos z serem mozzarella, Lazania Z Trzema Serami, oraz Lasagna z szynką i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić i położyć lasagne płasko na folii do ostygnięcia.
W średniej misce połączyć ricottę, parmezan, jajka, sól i pieprz; dobrze wymieszać.
W średnim rondlu rozgrzać olej na średnim ogniu i podsmażyć czosnek przez 2 minuty; wymieszać z sosem spaghetti i włoską przyprawą.
Podgrzać sos do rozgrzania, mieszając od czasu do czasu, 2 do 5 minut.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu na dnie naczynia do pieczenia 9x13. Przykryć warstwą makaronu.
Rozłóż połowę mieszanki ricotta na makaron; top z inną warstwą makaronu.
Na makaron wlać 1 1/2 szklanki sosu, a pozostałą ricottę rozłożyć na sosie. Top z pozostałym makaronem i sosem i posypać mozzarellą na wszystko. Przykryć nasmarowaną folią.
Piec 45 minut, lub aż ser będzie bąbelkowy i top jest złoty.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo