Laura Simon ' s root-Vegetable Latkes
Laury Simon ' s root-Vegetable Latkes może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 30 i kosztuje 13 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 35 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób naprawdę lubiło to Żydowskie danie. Jeśli masz pasternak, marchew, olej kukurydziany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Latki Z Warzyw Korzeniowych, Latki Z Warzyw Korzeniowych, oraz Chrupiące latki z warzyw korzeniowych z puree z buraków.
Instrukcje
Na dużej misce umieścić duże sito o drobnych oczkach. Ziemniaki zetrzeć na tarce i przełożyć na sito. Zetrzeć parships i marchew i umieścić w innej dużej misce.
Dodaj cebulę, koperek, Mączka z macy, sól i pieprz do mieszaniny pasternaku.
Używając rąk, ściśnij ziemniaki dłonią na raz przez sito, aby usunąć jak najwięcej wilgoci.
Dodać wyciśnięte ziemniaki do mieszanki parship. Gdy wszystkie ziemniaki zostaną wyciśnięte, Usuń sito i ostrożnie wylej płyn ziemniaczany, pozostawiając białą skrobię ziemniaczaną na dnie.
Dodać skrobię do mieszanki warzywnej.
Dodać 2 jajka i dokładnie połączyć. Umieść skąpe 1/4 szklanki mieszanki w dłoni i spłaszczyć drugą ręką. Jeśli mieszanina skleja się, można utworzyć pozostałą mieszaninę w ciasta. Jeśli nie, Dodaj kolejne jajko, a następnie uformuj ciasto.
W średnim, ciężkim dnie wykwalifikowanych na średnim ogniu, podgrzać 1/2 cala oleju roślinnego.
Kilka ciast ułożyć na rozgrzanym oleju i smażyć na ciemnym złocie z jednej strony. Odwróć szpatułką i ugotuj drugą stronę na złoty kolor.
Umieścić na blasze do pieczenia i ogrzać w piekarniku 200 stopni F podczas smażenia pozostałych ciast.