Latki Ziemniaczano-Pasternakowe
Placki ziemniaczano-Pasternakowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 52. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 27 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 4 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, jajko, pasternak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Jest idealny do Chanuka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Ziemniaczane Latkes Pasternak, Latki Ziemniaczane I Pasternakowe, oraz Latkes Pasternak Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Zetrzyj ziemniaki i Pasternak za pomocą dużych otworów tarki pudełkowej; umieść na środku dużego czystego ręcznika kuchennego. Podnieś końce ręcznika i skręć razem, tworząc woreczek. Trzymając torebkę nad zlewem, wyciśnij nadmiar wilgoci z warzyw.
Umieścić mieszaninę warzyw w dużej misce.
Dodaj cebulę, jajko, mąkę, 2 łyżki. kopru, soli i pieprzu; dobrze wymieszać.
Rozgrzać olej w średniej patelni nonstick na średnim ogniu. Dla każdego latke, ostrożnie łyżka 1 łyżkapełna mieszanki warzyw na patelnię, gotowanie dwóch do trzech latkes na raz. Natychmiast rozłóż każdy kopiec w cienkie koło z tyłu łyżki. Gotować 3 do 4 min. z każdej strony lub aż do złotego koloru po obu stronach.
Usuń latkes z patelni; spuścić Na Ręczniki papierowe. Powtórz z pozostałą mieszaniną warzywną.
Podawać każdą latke z 1 łyżeczką. kwaśnej śmietany.
Posypać równomiernie pozostałą 1 łyżką. Koper.