Latkes

Latkes
Latkes jest bezmleczne przystawka. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Udaj się do sklepu i podnieś koszerną sól, cebulę, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Latkes, Najlepsze Latkes, oraz Tex-Mex Latkes dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść starte ziemniaki w dużej misce lub innym pojemniku bezpiecznym dla żywności, napełnij je wodą, a następnie odcedz. Powtórz ten proces płukania 2 lub 3 razy, aż woda będzie czysta, a następnie spuść ziemniaki, wyciskając jak najwięcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umyte ziemniaki i startą cebulę połączyć w dużej misce i wymieszać je razem z rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać macę i wymieszać, a następnie dodać szczypiorek. Na koniec dodaj jajka i wmasuj je w mieszaninę ziemniaków, aż do całkowitego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4
Dodać sól i pieprz i wymieszać dłońmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
5
Podgrzać 2 do 3 łyżek oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Praca w partiach tak, że latkes nie są zatłoczone na patelni, wziąć część wielkości piłki golfowej mieszanki ziemniaków, spłaszczyć go między dłońmi, i dodać go do patelni. Powtarzam.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Gotować latkes, aż będą chrupiące i brązowe na brzegach, o 3 protokół; następnie flip i gotować przez kolejne 2 do 3 protokół, aż chrupiące i głębokie złoty brąz i nadal miękkie wewnątrz.
7
Przełożyć na wyłożoną papierowym ręcznikiem płytę lub blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałą mieszaniną ziemniaków, dodając łyżkę oleju między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
W przypadku korzenia selera-latkes pasternak: postępuj zgodnie z instrukcjami dla wersji ziemniaczanej, zastępując korzeń selera i pasternak dla ziemniaków (i pomijając etap płukania na początku) i zastępując natkę pietruszki dla szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
PasternakPasternak
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1
Pokroić squasha na kawałki i przekazać je przez dysk kraty robota kuchennego. Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami dla wersji ziemniaczanej, zastępując Kabaczek ziemniakami (i pomijając etap płukania na początku) i zastępując szałwię szczypiorkiem, i gotowanie latkes nieco dłużej na nieco niższym ogniu(około 4 minut z pierwszej strony i 3 minut z drugiej strony na średnim ogniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Możesz podgrzać latkes w piekarniku 450 stopni F W 3 do 4 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia15
Magazyn