Lasagne ze szpinakiem i wołowiną

Lasagne ze szpinakiem i wołowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 250 kalorii, 18g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, częściowo odtłuszczone ser mozzarella, sos spaghetti, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Podobne przepisy to Lasagne z wołowiną i szpinakiem, Lasagne Z Wołowiną, Rukolą I Szpinakiem, oraz Lasagne z wołowiną, szpinakiem i rukolą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Podgrzać duży garnek na średnim ogniu. Gotować i wymieszać mieloną wołowinę w gorącym garnku z czosnkiem, oregano i bazylią, aż wołowina będzie całkowicie rumiana, 5 do 10 minut. Wymieszać sos spaghetti i szpinak w mieszaninie mielonej wołowiny; dusić do ogrzania przez, o 5 protokół.
Wymieszaj ser ricotta, 8 uncji ser mozzarella, pietruszka, parmezan, sól i czarny pieprz razem w misce.
Rozprowadzić niewielką ilość sosu na dnie patelni o wymiarach 9x13 cali. Ułóż makaron lasagne w jednej warstwie na sosie.
Rozłóż kolejną warstwę sosu na górze i ułóż kolejną warstwę makaronu lasagne na sosie.
Rozłóż 1/2 pozostałego sosu i 1/2 mieszanki sera na górze. Powtórz warstwy, kończąc sosem. Przykryj patelnię folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 55 minut, zdjąć folię aluminiową, posypać lasagne 1/2 szklanki sera mozzarella, i piec, aż makaron są gotowane przez i sos jest bulgotanie, o 15 protokół. Schłodzić przez 10 minut przed podaniem.