Lasagne z kremową cebulą
Kremowa lasagne cebulowa wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Za 2,17 USD za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis daje 12 porcji z 335 kaloriami , 18 g białka i 10 g tłuszczu każda. Jest dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką sos spaghetti z pieczonym czosnkiem i parmezanem, jajko, kiełbasę i sos spaghetti z czosnkiem i kilka innych składników, możesz go zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Wszystko wziąwszy pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 66% . Ta ocena jest solidna. Myląco niekremowa kremowa lasagne z kapustą, dynią i cukinią - bezglutenowa, wegańska i lasagne z wolnowaru są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. W holenderskim piekarniku piecz wołowinę na średnim ogniu, aż nie będzie już różowa; odcedź. Wymieszaj z sosem spaghetti z pieczonym czosnkiem i parmezanem.
Wymieszaj jajko, twaróg i sos cebulowy.
Rozłóż 1 szklankę włoskiego sosu spaghetti z kiełbasą i czosnkiem w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 13x9 cali. Na wierzchu ułóż cztery makarony.
Nałóż połowę mieszanki sera wiejskiego, połowę mieszanki wołowej i 1 szklankę sera mozzarella. Powtórz warstwy. Na wierzchu połóż pozostałe kluski, sos i ser mozzarella.
Przykryj i piecz przez 50 minut. Odkryj; piecz przez 5-10 minut lub do momentu roztopienia się sera.
Odczekać 15 minut przed pokrojeniem.