Lasagne z karczochami i grzybami
Przepis Karczoch i grzyby lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 569 kalorii. Na 2,86 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę uniwersalną, wermut, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagna Z Grzybami Karczochowymi, Lasagna Grzybowo-Karczochowa, oraz Bogata Karczochowo-grzybowa Lasagna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i czosnek; smażyć, aż grzyby uwalniają soki i zaczynają brązowieć, o 7 protokół.
Dodaj karczochy i wermut. Gotować do wchłonięcia płynu, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę; wymieszać 1 minutę. Stopniowo ubijaj mleko. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje i lekko Płaszcze łyżkę, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Wymieszać w 1 1/2 szklanki parmezanu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i zmieloną gałką muszkatołową.
Rozprowadzić 2/3 szklanki sosu beszamelowego na dnie szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Top z wystarczającą ilością makaronu, aby pokryć dno naczynia.
Rozprowadzić 1/4 mieszanki karczochów. Łyżka 2/3 szklanki sosu beszamelowego. Top beszamel z 1/4 mozzarelli.
Posypać 3 łyżkami parmezanu. Top z wystarczającą ilością makaronu do pokrycia. Powtórz warstwę jeszcze 3 razy, kończąc warstwą makaronu, a następnie pozostając beszamel.
Posypać pozostałym parmezanem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć folią i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec lasagne pokryte folią 1 godzinę (lub 1 godzinę 15 minut, jeśli schłodzone).
Usunąć folię. Zwiększ temperaturę do 232°.
Piec lazanię na złoty kolor, około 10 minut dłużej.