Lasagne z karczochami i grzybami

Lasagne z karczochami i grzybami
Przepis Karczoch i grzyby lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 569 kalorii. Na 2,86 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę uniwersalną, wermut, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagna Z Grzybami Karczochowymi, Lasagna Grzybowo-Karczochowa, oraz Bogata Karczochowo-grzybowa Lasagna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać grzyby i czosnek; smażyć, aż grzyby uwalniają soki i zaczynają brązowieć, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
3
Dodaj karczochy i wermut. Gotować do wchłonięcia płynu, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KarczochKarczoch
WermutWermut
1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać mąkę; wymieszać 1 minutę. Stopniowo ubijaj mleko. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje i lekko Płaszcze łyżkę, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Wymieszać w 1 1/2 szklanki parmezanu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i zmieloną gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
ParmezanParmezan
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Rozprowadzić 2/3 szklanki sosu beszamelowego na dnie szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Top z wystarczającą ilością makaronu, aby pokryć dno naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
4
Rozprowadzić 1/4 mieszanki karczochów. Łyżka 2/3 szklanki sosu beszamelowego. Top beszamel z 1/4 mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
KarczochKarczoch
SOSSOS
5
Posypać 3 łyżkami parmezanu. Top z wystarczającą ilością makaronu do pokrycia. Powtórz warstwę jeszcze 3 razy, kończąc warstwą makaronu, a następnie pozostając beszamel.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
6
Posypać pozostałym parmezanem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć folią i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec lasagne pokryte folią 1 godzinę (lub 1 godzinę 15 minut, jeśli schłodzone).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Usunąć folię. Zwiększ temperaturę do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Piec lazanię na złoty kolor, około 10 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn