Bakłażanowa Lasagna może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 383 kalorie, 24g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz classico rodzina ulubione sos do makaronu, bakłażan, polly-o mleko ser mozzarella, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lasagne Z Bakłażanem, Lasagne Z Bakłażanem, oraz Lasagne Z Bakłażanem.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodać bakłażan, cebulę i czosnek; gotować 15 min. lub aż bakłażan jest bardzo delikatny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Zdjąć z ognia. Wymieszać z sosem do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Makaronu
5
Połącz ricottę, 1 szklankę mozzarelli i 1/4 szklanki parmezanu.
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
6
Warstwa 1/3 każdy z makaronu, mieszaniny serów i mieszanki sosu makaronowego w naczyniu do pieczenia 13x9 cali rozpylonym sprayem do gotowania; powtórz warstwy dwa razy. Wierzch z pozostałą mozzarellą i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.