Lasagne Butternut-Kale
Lasagne Butternut-Kale może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 22g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na $1.94 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ser gruyère, ser parmigiano-reggiano, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Piżmowa I Kale Lasagna, Kale & Butternut Squash Lasagna, oraz Kapusta Z Dyni Lasagne # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/4 szklanki wody i squash w 8-calowym szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia. Przykryć szczelnie folią z tworzywa sztucznego; przebić folią z tworzywa sztucznego 2 do 3 razy. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 5 minut lub do przetargu; drenaż.
Połączyć squash i jarmuż w dużej misce. Wytrzyj naczynie do sucha.
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać czosnek; gotować 2 minuty lub aż czosnek zacznie brązowieć, mieszając od czasu do czasu. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę i 1/2 szklanki mleka wymieszać w małej misce, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Dodaj mieszaninę mleka i pozostałe 2 1/4 szklanki mleka do patelni; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj 1 uncję Gruyre, ser Parmigiano-Reggiano, sól i pieprz; mieszaj, aż ser się rozpuści.
Coat baking dish with cooking spray.
Rozprowadzić 1/3 szklanki mieszanki mlecznej na dnie naczynia. Ułóż 2 makarony na mieszaninie mleka; top z połową mieszanki squasha i 2/3 szklanki mieszanki mleka. Powtórz warstwy raz, kończąc pozostałym makaronem i pozostałą mieszaniną mleka. Przykryć folią; piec w temperaturze 450 przez 15 minut.
Usunąć folię; Pozostałe Gruyre i orzechy pekan posypać wierzchem.
Piec, Odkryte, w 450 przez 10 minut lub do lekko rumiane i sos jest bąbelkowy.