Lasagne Bolognese al Forno

Lasagne Bolognese al Forno
Lasagne Bolognese al Forno może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole przepis sos. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 73g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1368 kalorii. Na $4.8 za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz masło, parmigiano-reggiano, sól koszerna i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 82%. Spróbuj Lasagne al Forno, Lasagne Po Bolońsku, oraz Lasagne Bolognese dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla ragu bolognese: w 6 do 8-quart, ciężkie dno rondel, podgrzać oliwę z oliwek i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj cebulę, seler, i czosnek i potu na średnim ogniu, aż warzywa są półprzezroczyste i miękkie, ale nie rumiane, o 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać cielęcinę, wieprzowinę i pancettę i wymieszać z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
4
Dodaj mięso na dużym ogniu, mieszając, aby zachować mięso od sklejania się aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Dodaj pastę pomidorową, mleko i wino i gotuj na wolnym ogniu przez 1 do 1 1/2 godziny. Doprawić solą i pieprzem do smaku i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1
Połącz jajka i szpinak. Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać mieszaninę jaj i szpinaku i oliwy z oliwek. Za pomocą widelca ubić szpinak, jajka i olej i zacząć zawierać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Podzielić ciasto na 3 równe porcje i rozwałkować każdą do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Doprowadzić około 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Ustaw lodową kąpiel obok kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
5
Pokrój makaron na 20 (5-calowych) kwadratów i wrzuć do wrzącej wody. Gotować 1 minutę, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Dobrze odcedzić i odświeżyć w łaźni lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
7
Odcedzić na ręcznikach i odstawić.
8
Dla besciamella: w średnim rondlu, rozgrzać masło, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka. Na średnim ogniu, gotować, aż światło złoty kolor, o 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
10
W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnej patelni, aż się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodać mleko do mieszaniny masła 1 szklanka na raz, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka i doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 sekund i zdjąć z ognia. Doprawić solą i gałką muszkatołową i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
12
Do montażu: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. na patelni brownie złóż lasagne, zaczynając od warstwy ragu, posypania tartego Parmigiano, warstwy makaronu, warstwy beszamelu, warstwy ragu, posypania tartego Parmigiano itp. aż wszystkie sosy i makarony zostaną zużyte. Wierzchnią warstwą powinien być makaron z beszamelem. Top lasagne z tartym Parmigiano-Reggiano i piec w piekarniku przez 30 do 45 minut, aż krawędzie są rumiane i sosy są bulgotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed krojeniem.

Składniki

3Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)5Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)1marchew, drobno, pokrojona w kostkęmarchew, drobno, pokrojona w kostkę1żebroseler drobno pokrojonyseler drobno pokrojony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino4dodatkowe duże(częściowo & )(częściowo & )4Spód: okruszki z herbatników grahammąkamąka12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach6trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo1warzywo (np. szpinak)świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa1warzywo (np. szpinak)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia5Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę6trochę posiekanej cukiniiParmigiano-Reggiano, do kratParmigiano-Reggiano, do krat227papryka habaneroParmigiano-Reggiano, do kratParmigiano-Reggiano, do krat454papryka habanerowieprzowina mielonawieprzowina mielona2warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala113papryka habaneropancetta lub boczek z płyty, mielonypancetta lub boczek z płyty, mielony170papryka habaneromrożony posiekany szpinak, rozmrożony i wyciśnięty bardzo suchy i posiekany bardzo drobnomrożony posiekany szpinak, rozmrożony i wyciśnięty bardzo suchy i posiekany bardzo drobno1ruryDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniebielona mąka uniwersalna plus 1/2 szklanki do odpylania powierzchni roboczejniebielona mąka uniwersalna plus 1/2 szklanki do odpylania powierzchni roboczej454papryka habanerocielęcina mielonacielęcina mielona
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn