Lasagne Bolognese al Forno może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole przepis sos. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 73g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 1368 kalorii. Na $4.8 za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz masło, parmigiano-reggiano, sól koszerna i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 82%. Spróbuj Lasagne al Forno, Lasagne Po Bolońsku, oraz Lasagne Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dla ragu bolognese: w 6 do 8-quart, ciężkie dno rondel, podgrzać oliwę z oliwek i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bolognese
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj cebulę, seler, i czosnek i potu na średnim ogniu, aż warzywa są półprzezroczyste i miękkie, ale nie rumiane, o 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać cielęcinę, wieprzowinę i pancettę i wymieszać z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Duże Szczypty Garam Masala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Dodaj mięso na dużym ogniu, mieszając, aby zachować mięso od sklejania się aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodaj pastę pomidorową, mleko i wino i gotuj na wolnym ogniu przez 1 do 1 1/2 godziny. Doprawić solą i pieprzem do smaku i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1
Połącz jajka i szpinak. Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać mieszaninę jaj i szpinaku i oliwy z oliwek. Za pomocą widelca ubić szpinak, jajka i olej i zacząć zawierać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
2
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Podzielić ciasto na 3 równe porcje i rozwałkować każdą do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Doprowadzić około 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Ustaw lodową kąpiel obok kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
5
Pokrój makaron na 20 (5-calowych) kwadratów i wrzuć do wrzącej wody. Gotować 1 minutę, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
6
Dobrze odcedzić i odświeżyć w łaźni lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
7
Odcedzić na ręcznikach i odstawić.
8
Dla besciamella: w średnim rondlu, rozgrzać masło, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka. Na średnim ogniu, gotować, aż światło złoty kolor, o 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
10
W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnej patelni, aż się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
11
Dodać mleko do mieszaniny masła 1 szklanka na raz, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka i doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 sekund i zdjąć z ognia. Doprawić solą i gałką muszkatołową i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
12
Do montażu: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. na patelni brownie złóż lasagne, zaczynając od warstwy ragu, posypania tartego Parmigiano, warstwy makaronu, warstwy beszamelu, warstwy ragu, posypania tartego Parmigiano itp. aż wszystkie sosy i makarony zostaną zużyte. Wierzchnią warstwą powinien być makaron z beszamelem. Top lasagne z tartym Parmigiano-Reggiano i piec w piekarniku przez 30 do 45 minut, aż krawędzie są rumiane i sosy są bulgotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
13
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed krojeniem.