Lasagna z pieczonego dyni
Lasagnan z pieczonego dyni może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 955 kalorii, 38g białka, oraz 59G tłuszczu każdy. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, czosnek, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona Piżmowa Lasagna, Pieczona Piżmowa Lasagna, oraz Lasagnan z pieczonej dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Używając obieraczki do warzyw, Usuń twardą skorupę squasha. Przyciąć około 1/2-cala od góry i na dole końce, dzięki czemu można ustawić każdą sekcję squasha płasko na deskę do krojenia.
Pokrój Kabaczek na pół wzdłuż. Posiekaj nasiona łyżką i grubo posiekaj dynię na 1/2-calowe kawałki. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową. W misce wrzucić dynię z olejem, szałwią, mieszanką przypraw i 1 łyżeczką soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Rozłóż squash w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Piecz Kabaczek w piekarniku, aż będzie bardzo miękki i zacznie brązowieć, 40 do 50 minut, mieszając raz lub dwa razy.
Wyjąć squash z piekarnika i puree w robocie kuchennym ze świeżą gałką muszkatołową.
W dużej misce wymieszać puree z dyni, ricotta, parmezan, jajka, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Przykryć i przechowywać w lodówce mieszaninę aż do momentu użycia.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować arkusze lasagne aż al dente.
Odcedzić arkusze i rozłożyć je na blasze do pieczenia.
Skropić je lekko olejem i odstawić.
Przygotować sos: w dużym rondlu, doprowadzić mleko do powolnego dusić na średnim ogniu. W dużym garnku roztopić masło na średnim ogniu.
Do masła dodać szałwię i czosnek, gotować przez 30 sekund, następnie dodać mąkę i wymieszać.
Dodaj około 3 szklanki mleka i energicznie ubijaj, aby zapobiec grudkom. Doprowadzić do wrzenia, stale ubijając.
Dodać pozostałe mleko i ponownie ubić.
Dodaj sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wyreguluj ciepło na niskie, aby utrzymać powolne gotowanie na wolnym ogniu i gotuj, aż sos pokryje tylną część łyżki, około 5 minut, często ubijając.
Zdjąć rondel z ognia. Sprawia, że około 8 filiżanek.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Masło 9 na 13-calowe naczynie do pieczenia. Łyżka kadzi beszamelu do naczynia i rozprowadzić do pokrycia dno.
Umieść pojedynczą warstwę arkuszy lasagne na beszamelu.
Rozłóż część mieszanki squasha równomiernie na arkuszach lasagne i posypać około 2 łyżki sera mozzarella i 1 łyżka startego parmezanu na wierzchu. Powtarzaj ten krok, aż wszystkie składniki zostaną użyte, zaczynając od 2 do 3 kadzi beszamelu na każdą warstwę. Buduj warstwy, aż patelnia będzie pełna do około 1/4 cala od góry. Zakończyć serem i sosem bezpośrednio nad makaronem.
Piec na środku piekarnika przez około 1 godzinę.
Zdjąć pokrywę i kontynuować gotowanie przez kolejne 15 minut, aż złoty kolor i bulgotanie. Pozostawić lazanię do odpoczynku przed krojeniem.
Koper włoski zmielić zaprawą i tłuczkiem.
Dodać cynamon i sól i kontynuować mielenie. Lub zmielić w młynku do przypraw na szorstki szlifować.