Lasagna Z Grzybami Truflowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Lasagnan z Truflowanymi grzybami. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz wstępnie gotowany makaron lasagne, pieprz, ser ricotta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wild Mushroom & Truffled Brie, Lasagna Z Grzybami, oraz Lasagna z grzybami i kalafiorem.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj por, czosnek i 1/4 łyżeczki soli; podsmażyć 2 protokół.
Dodaj 4 filiżanki cremini grzyby i grzyby shiitake; smażyć 10 minut lub aż grzyby uwalniają wilgoć i zaczynają brązowieć. Wymieszać z winem; gotować 3 minuty lub aż płyn prawie odparuje, często mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać z tymiankiem, oregano, szałwią, olejem truflowym i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Połącz mleko i liść laurowy w ciężkim rondlu; gotuj na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 10 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski; wyrzucić liść laurowy. Odstawić.
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 3 szklanki cremini grzyby; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Dodać mąkę, mieszając trzepaczką do wymieszania. Gotować 1 minutę, ciągle mieszając; stopniowo dodawać mleko. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 8 minut lub aż gruby. Wymieszaj pozostałą 1/8 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i gałkę muszkatołową.
Połącz ricottę, natkę pietruszki, skórkę cytryny i pozostałą 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w misce.
Rozprowadź 1/2 szklanki mieszanki mleka na dnie szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 3 makaron na sosie; top z 2 szklanki mieszanki grzybowej.
Posypać 1/4 szklanki mozzarelli i 1/4 szklanki parmezanu. Ułóż 3 makaron na ser. Top z 1 szklanki mieszanki ricotta. Powtórz warstwy raz z 3 makaronem, 2 szklanki mieszanki grzybowej, 1/4 szklanki mozzarelli, 1/4 szklanki parmezanu, 3 kluski i 1 szklanka ricotty (danie będzie bardzo pełne); rozłóż pozostały sos na górze. Przykryć folią; umieścić naczynie do pieczenia na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika; zwiększyć temperaturę piekarnika do 45
Odkryć lasagne, i posypać pozostałe 1/2 szklanki mozzarella i pozostałe 1/2 szklanki parmezanu; piec dodatkowe 10 minut lub aż złoty kolor.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto