Lasagna Z Grzybami Truflowymi

Lasagna Z Grzybami Truflowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Lasagnan z Truflowanymi grzybami. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz wstępnie gotowany makaron lasagne, pieprz, ser ricotta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wild Mushroom & Truffled Brie, Lasagna Z Grzybami, oraz Lasagna z grzybami i kalafiorem.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodaj por, czosnek i 1/4 łyżeczki soli; podsmażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PorPor
SólSól
3
Dodaj 4 filiżanki cremini grzyby i grzyby shiitake; smażyć 10 minut lub aż grzyby uwalniają wilgoć i zaczynają brązowieć. Wymieszać z winem; gotować 3 minuty lub aż płyn prawie odparuje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
GrzybyGrzyby
WinoWino
4
Wyjąć z ognia; wymieszać z tymiankiem, oregano, szałwią, olejem truflowym i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej TruflowyOlej Truflowy
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
PieprzPieprz
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
5
Połącz mleko i liść laurowy w ciężkim rondlu; gotuj na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 10 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski; wyrzucić liść laurowy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodaj pozostałe 3 szklanki cremini grzyby; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
9
Dodać mąkę, mieszając trzepaczką do wymieszania. Gotować 1 minutę, ciągle mieszając; stopniowo dodawać mleko. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 8 minut lub aż gruby. Wymieszaj pozostałą 1/8 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Połącz ricottę, natkę pietruszki, skórkę cytryny i pozostałą 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Ser RicottaSer Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Rozprowadź 1/2 szklanki mieszanki mleka na dnie szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 3 makaron na sosie; top z 2 szklanki mieszanki grzybowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GrzybyGrzyby
MakaronyMakarony
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Posypać 1/4 szklanki mozzarelli i 1/4 szklanki parmezanu. Ułóż 3 makaron na ser. Top z 1 szklanki mieszanki ricotta. Powtórz warstwy raz z 3 makaronem, 2 szklanki mieszanki grzybowej, 1/4 szklanki mozzarelli, 1/4 szklanki parmezanu, 3 kluski i 1 szklanka ricotty (danie będzie bardzo pełne); rozłóż pozostały sos na górze. Przykryć folią; umieścić naczynie do pieczenia na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
GrzybyGrzyby
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
Ser RicottaSer Ricotta
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Wyjąć z piekarnika; zwiększyć temperaturę piekarnika do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Odkryć lasagne, i posypać pozostałe 1/2 szklanki mozzarella i pozostałe 1/2 szklanki parmezanu; piec dodatkowe 10 minut lub aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

1ignam, obrany i pokrojony w grube klinyignam, obrany i pokrojony w grube kliny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz czarny, podzielonypieprz czarny, podzielony22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanki pokrojone w plasterki pieczarki cremini (o, podzielonefiliżanki pokrojone w plasterki pieczarki cremini (o, podzielone4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy ser ricottabeztłuszczowy ser ricotta42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka uniwersalnamąka uniwersalna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki11 łyżka suszonego oreganoposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia11 łyżka suszonego oreganoposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek8ząbki czosnku, cienko pokrojoneząbki czosnku, cienko pokrojone0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegotowany makaron lasagnegotowany makaron lasagne4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojony porcienko pokrojony por11 łyżka suszonego oreganootarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1% mleka niskotłuszczowego1% mleka niskotłuszczowego11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina11 łyżka suszonego oreganoposiekane świeże oreganoposiekane świeże oregano113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanka startego świeżego parmezanufiliżanka startego świeżego parmezanu113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanka rozdrobniona część-chude ser mozzarellafiliżanka rozdrobniona część-chude ser mozzarella0Batoniki toffi Heathsól, podzielonasól, podzielona454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefiliżanki pokrojone w plasterki czapki z grzybami shiitake (ofiliżanki pokrojone w plasterki czapki z grzybami shiitake (o32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuolej z białej trufliolej z białej trufli1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCôtes du Rhône lub inne czerwone wino owocoweCôtes du Rhône lub inne czerwone wino owocowe

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia32
Magazyn