Lancashire Hot Pot
Need a danie główne bezglutenowe? Lancashire Hot Pot może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 22g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz nogi mięsa jagnięcego, tymianek, bulion jagnięcy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Lancashire Hot Pot, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę na miękki i głęboki złoty kolor.
Wyjąć z patelni i odstawić.
Dodać jagnięcinę na patelni i smażyć (w partiach, jeśli to konieczne)aż bogaty kasztan brązowy kolor, 12 do 15 minut.
Odcedzić tłuszcz i rezerwy.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozłóż 1/2 ziemniaków na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na wierzch ułożyć rumianą jagnięcinę i cebulę, następnie posypać tymiankiem i doprawić do smaku. Przykryć pozostałymi ziemniakami, doprawić do smaku i doprawić masłem.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 1/2 do 2 godzin. Uwaga: jeśli zapiekanka wysycha podczas gotowania, dodaj więcej wywaru w razie potrzeby. Jeśli zapiekanka zbyt szybko się brązowieje, przykryj folią aluminiową.