Lalla Rookh
Lalla Rookh jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz brandy jabłkowe, ekstrakt z wanilii, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść lody w lodówce, aż lekko zmiękną, około 30 minut.
Zmiękczone lody umieścić w dużej misce i za pomocą gumowej szpatułki mieszać, aż uzyskają gładką konsystencję i nie pozostaną żadne zamrożone kawałki.Lody podzielić na 8 małych (1/2 szklanki) płytkich misek i wygładzić szczyty z tyłu łyżki. Zamrażać, aż lody będą półstałe, około 30 minut.Używając melona baller lub małej łyżki, miarka około 2 łyżki lodów od środka każdej miski, aby utworzyć Głębokie koryto. Wyłuskane lody należy zarezerwować do innego użycia. Włożyć lody do zamrażarki, aby całkowicie schłodzić, co najmniej 2 godziny lub przez noc.Gdy będziesz gotowy do podania, wyjmij lody z zamrażarki i pozostaw do zmiękczenia w temperaturze pokojowej na 10 minut. W międzyczasie schłodzić czystą miskę miksera stojącego i uchwyt trzepaczki w zamrażarce przez 10 minut.
Dodać śmietanę, cukier i wanilię do schłodzonej miski i ubijać na średniej prędkości, aż średnie szczyty tworzą, o 2 protokół; odstawić. (Alternatywnie można użyć trzepaczki i dużej schłodzonej miski.
Ubij śmietanę, cukier i wanilię, aż powstaną średnie szczyty, około 2 do 3 minut.) Powoli wlać 1 łyżkę Calvadosu do każdego koryta, napełniając go tylko do góry (nie pozwól, aby się rozlał). Top każdej misce z odrobiną bitej śmietany i gałki muszkatołowej.