Lahmahjoon (Ormiańska Pizza)
Lahmahjoon (ormiańska Pizza) wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 481 kalorii, 27g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,57 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz puszyste tortille, paprykę, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Podobne przepisy to Lahmahjoon (Ormiańska Pizza), Pizze Ormiańskie (Lahmahjoon), oraz Lahmahjoon Pizza.
Instrukcje
Umieść mieloną jagnięcinę na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i rozbić na małe kawałki, aż w większości rumiane.
Odcedzić nadmiar tłuszczu.
Dodaj cebulę, zielony pieprz i czosnek. Gotować, aż cebula będzie przezroczysta. Wymieszać pokrojone w kostkę pomidory i pastę pomidorową, a następnie doprawić natką pietruszki, bazylią, miętą, kminkiem, a jeśli używasz, cayenne. Dusić około 5 minut.
Zdjąć z ognia, przykryć i przechowywać w lodówce na noc, aby wymieszać smaki.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Rozprowadzić mieszaninę jagnięciny równomiernie na tortillach i rozprowadzić na krawędziach.
Umieść tortille na blasze do pieczenia.
Piec około 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
Wyjmij z piekarnika i umieść lahmahjoons na dużym kawałku folii aluminiowej tak, że dwa z nich są od strony mięsa do strony mięsa, a następnie ułóż pary razem i podnieś folię do góry, aby utrzymać ciepło. Można je podawać na ciepło lub na zimno.