La Pa Congee (Owsianka)
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? La PA Congee (owsianka) może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, grzyby, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Chicken Congee (Kasza Ryżowa), Wieloziarnisty Congee (Chińska Owsianka Ryżowa), oraz Chinese Egg Drop Soup, Rice owsianka Style (aka Congee).
Instrukcje
Umieść Suszone czarne grzyby i soję w 2 oddzielnych dużych pojemnikach i przykryj każdy kilkoma centymetrami chłodnej wody; odstawić na 8 godzin na noc.
Grzyby i soję opłukać i odsączyć. Pokrój twarde łodygi z grzybów; pokrój każdy grzyb na połówki.
Doprowadzić garnek wody do wrzenia. Ostrym nożem Wytnij kształt X w skórkę każdego kasztana.
Dodać kasztany do wrzącej wody; gotować do gorąca, 3 do 4 protokół.
Odcedzić i natychmiast zanurzyć w dużej misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać dalsze gotowanie.
Odcedzić i odstawić. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, obrać kasztany ze skorupek i wyrzucić skórki i skórki. Odstawić obrane kasztany na bok.
Przynieś 16 szklanek wody i ryżu długoziarnistego do wrzenia w dużym garnku. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 30 protokół.
Rozgrzać olej w woku lub dużej patelni na średnim ogniu do 400 stopni F (200 stopni C). Gotować i wymieszać bok choy w gorącym oleju szybko, o 1 minutę; dodać do ryżu.
Wymieszaj obrane kasztany, czarne grzyby, fasolę sojową, kasztany wodne, czerwone daktyle i sól do ryżu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Wymieszać kurczaka w mieszaninie ryżu, doprowadzić ponownie do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak nie jest już różowy w środku, o 10 protokół.