La Concha Porady Wołowe
Końcówki wołowiny La Concha mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 30g białka, oraz 39g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, żółtko, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dressed-Up Beef Tips, Porady wołowe na ziemniakach, oraz Tipsy wołowe Cajun z ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużą patelnię włożyć czerwoną fasolę (opłukaną) i zalać 5 szklankami zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 2 1/2 godziny. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i pokroić na małe kawałki. Wycisnąć sok z limonki na ziemniaku i doprawić solą.
Usuń srebrną skórę z polędwicy. Bardzo ostrożnie usunąć i wyrzucić nasiona z Serrano chilis i drobno posiekać. Pomidory blanszować we wrzącej wodzie przez 2 minuty - łyżką szczelinową, wyjąć i ostudzić - następnie odkleić skórę i wyrzucić nasiona. Kolendrę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Pokroić mięso w kostkę 1 cala. Posiekaj żółtko jajka na okruchy.
Na dużym ogniu ułożyć duży frypan i dodać 1 łyżkę klarowanego masła. Jeden po drugim wrzucić do niego kostki mięsa. Obficie doprawić solą i czarnym pieprzem.
Na wierzch mięsa posypać 1 łyżką mąki i wymieszać.
Wlać 2 uncje soku chili z puszki na mięso.
Dodać drobno pokrojoną paprykę. Wymieszać gotującą się fasolę i dodać 1 szklankę zimnej wody. Szybko przełóż ostrze noża przez dwa pomidory i dodaj do mięsa. Zwilżyć 1/4 szklanki czerwonego wina. Jeszcze raz wymieszać mięso. Wysusz paski ziemniaków marynowanych limonką na ręczniku papierowym i dodaj mieszankę mięsną.
Dodać groszek. Ponownie zwilżyć 1 uncją czerwonego wina i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Fasolę rozgnieść, ubić na maśle i doprawić łyżeczką chili w proszku.
Pokrój pozostałe 6 uncji pomidorów na małe kawałki i dodaj je do fasoli.
Wlać mięso na półmisek i ułożyć fasolę wzdłuż boku.
Posypać posiekanym żółtkiem i kolendrą na wierzchu i podawać.