La Bete Noire
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać La Bete Noire spróbować. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 301 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 801 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, jajka, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj La Bete Noire, Bête Noire (Ciasto Czekoladowe Bez Mąki), oraz Forêt Noire dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło o średnicy 10 cali springform pan. Dolna linia patelni z pergaminem okrągłym; pergamin z masłem. Owinąć 3 warstwy folii o dużej wytrzymałości na zewnątrz patelni, doprowadzając folię do górnej krawędzi.
Połącz 1 szklankę wody i cukru w małym rondlu. Zagotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dusić 5 minut.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na małym ogniu.
Dodać czekoladę i ubijać na gładką masę.
Syrop cukrowy ubić na czekoladę; lekko ostudzić.
Dodać jajka do mieszaniny czekolady i ubijać, aż dobrze wymieszane.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Umieść patelnię tortową w dużej patelni do pieczenia.
Dodać tyle gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dojść do połowy boków patelni ciasta.
Piec ciasto, aż środek nie porusza się, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty, o 50 protokół.
Wyjąć z łaźni wodnej; przenieść do stojaka. Całkowicie schłodzić na patelni.
Przynieś śmietanę do ubijania na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czekoladę i ubijać na gładką masę.
Zalać wierzch ciasta jeszcze na patelni. Delikatnie potrząśnij patelnią, aby równomiernie rozprowadzić ganache na wierzchu ciasta. Przechowywać w lodówce ciasto na patelni, aż ganache jest ustawiony, o 2 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Uruchom nóż wokół boków patelni, aby poluzować ciasto; uwolnij boki.
Ciasto pokroić w kliny i podawać z bitą śmietaną.