Kuskus z jęczmienia warzywnego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 740 kalorii, 22g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jęczmienia kuskus, pieprz, kapusta, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 88% to danie jest super. Podobne przepisy to Kuskus Jęczmienny Warzywny, Kuskus warzywny (Couscous aux Légumes), oraz Jęczmień Warzywny.
Instrukcje
1
Suszoną ciecierzycę moczyć w 3 szklankach wody co najmniej 8 godzin i do 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca Suszona
Woda
2
Odcedzić namoczoną ciecierzycę i połączyć z 6 szklankami zimnej wody w rondlu 3-do 4-quart i gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Odcedzić i odstawić.
1
Lekko tost szafran w suchej małej ciężkiej patelni na umiarkowanie małym ogniu, potrząsając patelnią, tylko do pachnącego, o 1 minutę, a następnie przenieść do małego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Połowę pomidorów i zetrzeć miąższ na dużych okrągłych otworach tarki pudełkowej, odrzucając skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do Pudełek
3
Olej, starty pomidor, cebula, pieprz, imbir, sól, pasta pomidorowa i szafran w dolnej części kuskussière (lub w garnku 5 - do 6-quart) i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż cebula zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Szafran
Imbir
Cebula
Pieprz
Pomidor
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodać wodę i ras-el-hanout i doprowadzić bulion na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ras El Hanout
Bulion
Woda
1
Podczas gdy bulion przychodzi na wolnym ogniu, umieścić kuskus w dużej szerokiej misce i wymieszać z solą, a następnie skropić 2 łyżki oleju, pocierając ziarna między dłońmi, aby rozprowadzić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Ziarna
Bulion
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Posypać kuskus 1 szklanką letniej wody, pocierając, aby równomiernie rozprowadzić i rozbijając wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Woda
3
Górną część kuskussière (w przypadku durszlaka lub parownika, polać gazą) posypać kuskusem równą, luźną warstwą bez opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Durszlak
4
Ustawiamy kuskus na gotującym się bulionie i gotujemy na parze, odsłonięte, aż para równomiernie unosi się na powierzchni kuskusu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Bulion
5
Przenieść kuskus do oczyszczonej miski (zastrzegając gazę, jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Cukierki Peachie-o
6
Pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie, a następnie ponownie posyp 1 szklanką wody i delikatnie pocieraj kuskus między dłońmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Woda
Sucha Przyprawa Rub
7
Odstawić kuskus na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
8
Do bulionu w kuskussière dodajemy marchew i rzep, a następnie gotujemy na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Marchew
Rzepa
Bulion
9
Kuskus przekładamy na wierzch kuskussière i parujemy po raz drugi, odsłonięty, w ten sam sposób, aż para równomiernie unosi się na powierzchni, a następnie ponownie przekładamy do miski (zastrzegając gazę). Wymieszaj tyle wody (1/2 do 3/4 szklanki) do kuskusu, aby się połączył, gdy ściśnięta garść utrzyma swój kształt bez pękania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Cukierki Peachie-o
10
Odstawić kuskus, odsłonięty, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
11
Podczas gdy stoi kuskus, dodać cukinię, kapustę i dynię butternut do bulionu i gotować, przykryte, aż warzywa będą prawie miękkie, następnie dodać gotowaną ciecierzycę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną Skórką
Warzywa
Ciecierzyca
Kuskus
Cukinia
Kapusta
Bulion
12
Pozostałe 2 łyżki oleju natrzeć na kuskus, następnie przełożyć na wierzch kuskussière i parować kuskus trzeci raz w taki sam sposób jak powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
1
Rozgrzać olej w 7-do 8-calowej patelni na umiarkowanym ogniu, aż tylko gorące i gotować migdały, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
1
Delikatnie wymieszać 1/2 łyżeczki harissy do bulionu i podawać kuskus z warzywami, bulionem, smażonymi migdałami, konfiturą z czerwonej cebuli i harissą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Kuskus
Migdały
Harissa
Bulion
Cebula
1
* Suszoną ciecierzycę można namoczyć 3 dni wcześniej, następnie ugotować 2 dni wcześniej i schłodzić w płynie do gotowania, przykryć. Jeśli nie masz czasu na moczenie i gotowanie suszonej ciecierzycy, możesz użyć odsączonej wypłukanej ciecierzycy z puszki.* Bulion można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać przed przystąpieniem do receptury.* Kuskus może być wykonany 2 godziny wcześniej i utrzymywany w cieple, przykryty.* Jeśli nie masz kuskussière, możesz użyć garnka 5-do 6-quart do gotowania gulaszu warzywnego i drugiego garnka do parowania kuskusu nad wodą, na przykład szerokiego garnka wyposażonego w durszlak lub garnka do makaronu wyposażonego we wkładkę do makaronu/parownika. Jeśli otwory w durszlaku lub parowcu są duże, linia z podwójną warstwą gaznicy. Jeśli używasz tej metody, gotuj gulasz częściowo przykryty.