Kury ziołowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym

Ziołowe kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-pomarańczowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1048 kalorii, 78g białka, oraz 67 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje $3.39 za porcję. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Mieszanka liści tymianku, piernik, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać pomarańczową marmoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kury ziołowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym, Kury z dziczyzny z boczkiem i sosem żurawinowym, oraz Pieczone kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-portowym.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia, umieścić kury, piersi bokami do góry.
Posypać wewnątrz i na zewnątrz solą, suszonym tymiankiem i pieprzem. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Piec od 1 godziny do 1 godziny 15 minut, aż sok z kur będzie czysty, gdy grubsze kawałki zostaną pocięte na kość (co najmniej 74°).
W międzyczasie, w rondlu 1-quart, podgrzać sos żurawinowy na małym ogniu, stale mieszając, aż do stopienia. Wymieszać z marmoladą, piernikiem i klementynką. Gotować 1 minutę.
Aby służyć, przeciąć każdą kurę na pół wzdłuż kręgosłupa i mostka od ogona do szyi, za pomocą nożyczek kuchennych.
Kury podawać z ciepłym sosem.
Dekoruj gałązkami tymianku.