Kury kornwalijskie z farszem Haroseth i Sherry Jus

Kury kornwalijskie z farszem Haroseth i Sherry Jus
Kury Korniszonowe z farszem Haroseth i Sherry Jus to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mielone ziele angielskie, kury kornwalijskie, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szałwia i czosnek-natarte kury Korniszonowe, Kury kornwalijskie z farszem migdałowym, oraz Kury Kornwalijskie Z Farszem Ryżowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce wymieszać przyprawy, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę pieprzu i olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
PrzyprawyPrzyprawy
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Kury kury suche i studzić wgłębienie każdego z 1/3 szklanki haroseth.
4
Kury umieścić w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia i przetrzeć mieszanką przypraw, w tym pod skórą mięsa piersi (delikatnie rozluźnić skórę palcami). Włóż skrzydła pod ciało, a następnie zabezpiecz nogi drewnianym kilofem lub krawatem sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
MięsoMięso
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Kury pieczone 20 minut, a następnie szczotkować z kapiącymi patelniami. Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie co 10 minut, aż soki będą jasne, gdy udo zostanie Przekłute, 25 do 30 minut więcej (łącznie 45 do 50 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Kury przenieść do deski do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Straddle pieczenia patelni przez 2 palniki i gotować kapiele, skrobanie się brązowe kawałki, 2 protokół. Ostrożnie dodać Sherry (może się zapalić) i gotować 2 minuty (lub do ustąpienia płomieni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Dodaj wodę i gotuj, mieszając, aż sos lekko zgęstnieje i zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WodaWoda
9
Przenieść sos do miarki i odstawić 1 minutę, a następnie odtłuścić tłuszcz (lub użyć separatora tłuszczu).
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
10
Podawać kury, w razie potrzeby połówki, z sosem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
1
Yarden Galilee
2
Cabernet Sauvignon '05
Składniki, których będziesz potrzebować
Cabernet SauvignonCabernet Sauvignon
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn