Kury kornwalijskie z farszem Haroseth i Sherry Jus
Kury Korniszonowe z farszem Haroseth i Sherry Jus to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mielone ziele angielskie, kury kornwalijskie, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szałwia i czosnek-natarte kury Korniszonowe, Kury kornwalijskie z farszem migdałowym, oraz Kury Kornwalijskie Z Farszem Ryżowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° z półką w środku.
W małej misce wymieszać przyprawy, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę pieprzu i olej.
Kury kury suche i studzić wgłębienie każdego z 1/3 szklanki haroseth.
Kury umieścić w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia i przetrzeć mieszanką przypraw, w tym pod skórą mięsa piersi (delikatnie rozluźnić skórę palcami). Włóż skrzydła pod ciało, a następnie zabezpiecz nogi drewnianym kilofem lub krawatem sznurkiem kuchennym.
Kury pieczone 20 minut, a następnie szczotkować z kapiącymi patelniami. Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie co 10 minut, aż soki będą jasne, gdy udo zostanie Przekłute, 25 do 30 minut więcej (łącznie 45 do 50 minut).
Kury przenieść do deski do krojenia.
Straddle pieczenia patelni przez 2 palniki i gotować kapiele, skrobanie się brązowe kawałki, 2 protokół. Ostrożnie dodać Sherry (może się zapalić) i gotować 2 minuty (lub do ustąpienia płomieni).
Dodaj wodę i gotuj, mieszając, aż sos lekko zgęstnieje i zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki, 4 do 5 minut.
Przenieść sos do miarki i odstawić 1 minutę, a następnie odtłuścić tłuszcz (lub użyć separatora tłuszczu).
Podawać kury, w razie potrzeby połówki, z sosem na boku.