Kurczak Śródziemnomorski Deserowany Cedrem
Jedna porcja zawiera 65 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli 27 centów za porcję spada w budżecie, cedrowy kurczak śródziemnomorski może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 30. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz grecki sos vinaigrette, sok z cytryny, oliwki kalamatan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Cedrowy Kurczak Przyprawiony Miodem, Krewetki cedrowe, oraz Łosoś Cedrowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zanurz deski w wodzie, umieszczając ciężar na każdej desce, aby utrzymać ją w zanurzeniu. Moczyć co najmniej 4 godziny lub przez noc.
W międzyczasie wymieszać dressing, 1/4 szklanki natki pietruszki, skórki z cytryny i soku, aż dobrze wymieszane.
Wyjąć 1/4 szklanki mieszaniny opatrunkowej; odstawić do późniejszego użycia.
Wlać pozostałą mieszaninę opatrunku do dużej plastikowej torebki zamykanej; dodać kurczaka. Uszczelnij worek; Odwróć kilka razy, aby równomiernie pokryć kurczaka mieszanką opatrunkową. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Usuń deski z wody; blaty pędzla olejem.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić worek i marynatę.
Umieścić 2 piersi kurczaka na każdej desce.
Umieścić na ruszcie z grilla; przykryć pokrywką.
Grillować od 1 do 1-1/4 godzin lub do czasu ugotowania kurczaka (165F). Tymczasem wymieszać zastrzeżoną mieszankę opatrunkową, pozostałe 1/4 szklanki pietruszki i oliwki.
Wyjąć kurczaka z grilla; wyrzucić deski.
Usuń kości z kurczaka; pokrój każdą pierś na pół.
Podawać posypane mieszaniną pietruszki.