Kurczak zapiekany w sosie maślanym estragonowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka smażonego na patelni z sosem maślanym estragonowym. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.87 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 320 kalorii, 33g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, pietruszka z płaskim liściem, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z sosem Estragonowo-maślanym, Zapiekane piersi z kurczaka w sosie grzybowym, estragonowym i musztardowym, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować szalotkę w 1 łyżce masła w małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 2 protokół.
Dodaj wino i gotuj, aż większość płynu odparuje, około 3 minut. Odstawić.
Kurczaka osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć kurczaka w 3 lub 4 partie, obracając się raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, O 2 protokół na partię.
Przenieść jako gotowane na talerz i zachować ciepło, luźno pokryte folią.
Powrót mieszankę szalotki do umiarkowanie małym ogniu i dodać pozostałe 3 łyżki masła, 1 kostka na raz, ubijając aż włączone.
Zdjąć z ognia i ubić estragonem, natką pietruszki, sokiem z cytryny, a pozostałe 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Łyżka sosu nad kurczakiem.