Kurczak zapiekany w sosie czosnkowym
Kurczak zapiekany w sosie czosnkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten przepis służy 4. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Mieszanka pieprzu, papryki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Bakłażan zapiekany z sosem maślanym, oraz Kurczak z pomidorami zapiekanymi ziołami i sosem z patelni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce.
Posypać obie strony kurczaka mieszanką ziołową.
Rozgrzać olej w dużej żaroodpornej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i gotować 2 minuty z każdej strony.
Dodać czosnek i 3/4 szklanki bulionu.
Umieść patelnię w piekarniku.
Piec w 450 przez 10 minut lub aż kurczak jest gotowy i ząbki czosnku są miękkie.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Przełożyć kurczaka na półmisek; ogrzać.
Dodaj pozostałe 1/4 bulionu szklanki do patelni. Czosnek rozgnieść widelcem. Gotować mieszaninę czosnku na średnim ogniu 2 minut lub do dokładnie ogrzanego; wymieszać.
Podawać sos czosnkowy na kurczaka.