Kurczak z trawy cytrynowej z Herbatem Orzo
Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 44 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Mieszanka bulionu z kurczaka, mąki, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Herbed Lemon Orzo, Rosół Z Trawy Cytrynowej, oraz Rosół Z Trawy Cytrynowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 2 Łyżki. ser, mąka, 1 łyżka. każda bazylia i szczypiorek, i 1/8 łyżeczki. pieprz w talerzu. Zwilżyć kurczaka wodą, następnie zanurzyć w mieszaninie serowej, obracając się równomiernie pokryć obie strony każdej piersi.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 min. z każdej strony lub do momentu zakończenia (165F).
Przenieś na talerz; przykryj, aby się ogrzać.
Dodaj trawę cytrynową i czosnek na patelni; gotować i mieszać na średnim ogniu 1 min.
Dodać bulion, pozostały pieprz i 1 łyżkę. pozostałego sera. Doprowadzić do wrzenia; wymieszać orzo. Przykryć; dusić na średnim i małym ogniu 10 min. albo dopóki orzo nie będzie al dente. Stir orzo. Powrót kurczaka na patelnię; gotować, pod przykryciem, 2 do 4 min. albo dopóki orzo nie zmięknie i kurczak się nie rozgrzeje.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Pozostałą bazylię i szczypiorek wymieszać w orzo; łyżkę na talerz z kurczakiem.
Posypać pozostałym serem.