Kurczak z sosem Pepperoni-Marinara
Kurczak z sosem Pepperoni-Marinara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.99 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz oregano, czosnek, częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pepperoni i Veggie Calzone z sosem Marinara, Kurczak Pepperoni-Marinara, oraz Crock Pot Chicken Marinara Sauce.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Podgrzać rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać czosnek i pepperoni; gotować 2 minuty lub aż czosnek zacznie brązowieć, często mieszając.
Dodaj oregano; gotować 30 sekund.
Dodaj sos marinara; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bazylią.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodać olej; zawirować do herbu.
Kurczaka posypać pieprzem.
Dodaj kurczaka na patelni; gotować 5 minut lub aż lekko rumiane, obracając po 3 protokół. Łyżka sosu na kurczaka; posypać równomiernie serem. Broil 2 minuty lub do rozpuszczenia sera.