Kurczak z sosem Barbecue-Bourbon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kurczaka z sosem Barbecue-Bourbon. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 36g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, szalotki, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany kurczak w sosie Barbecue Kentucky Bourbon, Skrzydełka z kurczaka zawinięte w boczek z sosem Barbecue Bourbon, oraz Sos Barbecue Bourbon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Rozgrzać olej i masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 6 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodać szalotki do patelni; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Dodaj bourbon do patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane pestki. Gotować, aż mieszanina bourbona zmniejszy się do 2 łyżek stołowych (około 5 minut).
Dodać bulion i sos barbecue; gotować, aż mieszanina bulionu zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 3 minut).