Kurczak z salsą morelową
Kurczak z salsą morelową może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,18 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 708 kalorii , 33 g białka i 11 g tłuszczu . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jeśli masz pod ręką połówki piersi kurczaka, konfiturę morelową, olej canolan i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 55% . Wypróbuj Kurczak z morelami , Kurczak cytrusowy z morelą, orzeszkami ziemnymi i miętą i Chutney morelowy z imbirem i prażonymi migdałami , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj pierwsze cztery składniki; dodawaj kurczaka partiami. Zamknij torbę i obróć, aby pokryć.
Na dużej patelni smaż kurczaka na średnim ogniu w oleju, aż zbrązowieje z każdej strony; odcedź. Dodaj salsę, konfitury i nektar; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15 minut lub do momentu, aż sos zgęstnieje, a termometr do mięsa wskaże 170°.